22 Січня 2019
Новини

У Луцьку вимагають вакцинувати від кору вчителів

У Луцьку вимагають вакцинувати від кору вчителів

Через напружену ситуацію з кором на Волині вимагають, аби вакцинувалися не лише діти, а й учителі.

Як прокоментував начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук, ситуацію можна вирішити одним єдиним способом: якщо в місті довести кількість вакцинованих до 95%. Лише у цьому випадку проблема реально врегулюється, – пише Конкурент.

«На сьогодні ситуація з кором є незмінна. Тому ми закликаємо батьків робити щеплення. І робити їх вчасно. У першу чергу ми повинні думати про своїх дітей і про себе», – коментує чиновник.

З його слів, вакцину виділила держава, ніяких протипоказів чи ускладнень після неї немає.

«Декому з батьків потрібно 5-10 запрошень вручити на вакцинацію», – каже Микола Якимчук.

Він упевнений, що низький рівень вакцинації спричинений значною мірою розмовами в соцмережах.

«Хтось написав, що ця вакцина погана чи небезпечна. А потрібно всього лише радитися з лікарями-спеціалістами, адже потім може бути пізно», – переконаний начальник управління охорони здоров.я Луцької міськради.

 «На сьогодні троє вчителів захворіли на кір, тому щеплення працівників освітніх закладів на сьогодні є також обов’язковим. Адже достатньо невеликого контакту з хворим, коли немає щеплення і імунітету, і людина 100 % захворіє. Щеплені ж хворіють значно легше», - каже Микола Арсентійович.

Як розповіла заступник начальника управління освіти Тетяна Силка, недопущення до навчання нещеплених дітей у Луцьку відбудеться по різних школах індивідуально. Зокрема, за рішеннями педради чи дирекції самої школи.

«Десь таке недопущення буде уже завтра, а в окремих школах – до кінця тижня, приміром. Певні заходи також будуть проведені і щодо вакцинації вчителів», – підсумувала освітянка.

Нагадаємо, згідно із ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень. Виняток становлять ті, у кого є протипоказання. Окрім дітей, обов’язковою є тепер вакцинація також педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу освітніх закладів.

Читайте також: У селі поблизу Луцька понад півсотні школярів захворіли на кір

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Волинь
В тему