21 Січня 2019
Новини

У лісі поблизу Луцька вирубали 200-літні дуби (ФОТО)

У лісі поблизу Луцька вирубали 200-літні дуби (ФОТО)

У Гаразджинському лісі поблизу Луцька вирубали дуби, яким понад 200 років.

Про це написав керівник «Народного контролю» Волині, депутат міськради Pavlo Danylchuk на своїй сторінці у Facebook.

«Вже неодноразово писав про знищення одного з найбільших та найближчих лісових масивів до міста Луцька - Гаразджинського лісу. Цей ліс є у підпорядкуванні ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр. От і знову натрапив на кілька свіжих, цьогорічних рубок. Найбільше прикро за знищення найстарішого дубового лісу - понад 150-200 років»,- повідомив обранець громади.

За словами Павла Данильчука, останніми роками кількість рубок різного характеру постійно зростає.

Вирубка лісу

«Рубається цілком здоровий ліс в господарській частині під приводом, наприклад, що пройшов бурелом чи потрібно провести прорідження, чи зрубати кілька гектарів столітніх дубово-грабових дібров, а натомість - провести піар акцію з висадки саджанців за участю керівництва ОУЛМГ та інших чиновників. Чи саме цим повинно займатися відповідне державне підприємство? Чи можливо хтось переслідує подвійну мету - вирубати по-більше здорової та ділової деревини, поки ліс не став природо-заповідною територією та максимально збагатитися на цьому?!», - обурюються депутат.

Він зауважив, що начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко живе в с.Гаразджа - поруч з цим лісом.

Еколог Петро Тєстов прокоментував, що ця ділянка (3 виділ 52 кварталу, де відбулася планова рубка) - одна з найстаріших.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, кримінал, НП, Фото
В тему

Останні матеріали