21 Січня 2019
Новини

Експерт: «Це найгірший список кандидатів у президенти за 27 років незалежності»

Експерт: «Це найгірший список кандидатів у президенти за 27 років незалежності»

Претендентів на президентське крісло в Україні можна поділити на декілька категорій. Але цьогорічний список вдалим не назвеш ну ніяк.

Таку думку «24 каналу» висловив директор аналітичного центру «Політика» Микола Давидюк.

«Умовно цьогорічних кандидатів на пост Президента України можна розділити на фаворитів, технічних, кандидатів-спойлерів, кандидатів для виборчих комісій. Плюс ті, хто використовує вибори як трамплін, щоб потрапити в парламент. Також самодури, які переоцінюють свої можливості», – зазначає Давидюк.

Тому, на переконання політолога, цей перелік «зазіхачів» на найвищий пост не відповідає викликам сучасної України, коли треба робити ривок, економічні реформи, збільшувати обороноздатність. З іншого боку, зауважує фахівець, кандидати такі, яких ми заслужили. Бо що може вирості в корумпованій атмосфері?

На думку експерта, дешеві жарти «нижче пояса» популярніші за книжки. Середній клас, який платить податки, працює, робить усе можливе для країни, лишень на стадії формування. Молоде покоління на цих виборах розпорошилося по різних партіях замість об’єднатися.

«Список кандидатів – найбільш інтелектуально бідний, найменш харизматичний. Але найбільш корупційно піддатливий. Усі кричать, що проти олігархів, але перше, що зробили, – пішли домовлятися про квоти на головних телеканалах, а не вирушили в тур по Україні», – наголосив Микола Давидюк. При цьому він підкреслює: в Україні має бути інший президент. Не старший ніж 40–45 років, із знанням кількох мов, західною освітою, який би вичищав цю стару систему. А ми в претендентах бачимо тих, хто по 20 літ перебуває у політиці, дружить з усіма олігархами та каже, що будуть зміни. Насправді все, що вони можуть змінити, – офшори і кількість нулів на рахунках.

Нагадаємо, станом на 17 січня 12 осіб подали документи до Центрвиборчкому на участь в президентських виборах, які відбудуться у березні 2019 року. Вісьмох із них ЦВК зареєструвала, одному у реєстрації відмовила.

Читайте також: Коміки і клоуни на виборах-2019: реальні шанси технічних кандидатів на перемогу 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему