21 Січня 2019
Новини

Чому грузинський депутат перед усіма їв міндобрива?

Чому грузинський депутат перед усіма їв міндобрива?

У Грузії депутат Аджарії від правлячої партії "Грузинська мрія" Ладо Мгалоблішвілі, щоб довести нешкідливіть хімічної сполуки карбамід, з'їв її у прямому ефірі.

Про це повідомляє "Грузия Online".

Як зазначається, карбамід або сечовина — це азотне мінеральне добриво. Воно являє собою безбарвні кристали, що не мають запаху. Отримують карбамід синтезом з аміаку і вуглекислого газу. Використовується сечовина не тільки в якості добрива, але і як засіб для захисту рослин від шкідників. 

В Батумському порту планують побудувати термінал мінеральних добрив для перевезення карбаміду. Однак, деякі місцеві жителі катакерично проти будівництва і навіть оцінюють його, як "хімічну атаку на Батумі". Противники такої ініціативи вже провели кілька пікетів з вимогою заборони будівництва терміналу.

Депутат Мгалоблішвілі в ефірі Аджарського телебачення вирішив відповісти протестувальникам і довести нешкідливість карбаміду. У студії телеканалу разом з ведучим перебував Олександр Тевзадзе, який є одним з організаторів акцій. Депутат в прямому ефірі дістав пластмасовий стаканчик з сечовиною і з'їв кілька гранул речовини. При цьому Мгалоблішвілі заявив, що протести "проплачені" і назвав їх "частиною російської пропаганди".

"У мене тут з собою смоктальні цукерки, які називають вбивцями. Гість (Олександр Тевзадзе) може забрати їх і перевірити в лабораторії чи дійсно це карбамід ... Ніби ці льодяники вбивають людей. Ось, прямо на ваших очах ... ", - сказав Мгалоблішвілі.

З'ївши карбамід, депут продовжив звинувачувати протестувальників у брехні, адже вони переконують, що крім карбаміду, новий термінал буде використовуватися і для транспортування інших хімічних речовин.

"Це непряма російська пропаганда, проплачена компанія ... Ось, це та сама речовина, для якої в Батумі необхідно побудувати термінал, яку потрібно перевозити і яку я з'їв у прямому ефірі. Йдеться тільки про його перевезення та ні про що інше ", - заявив Мгалоблішвілі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему