20 Січня 2019
Новини

Хто може стати президентом РФ після Путіна: Медведев не піде на вибори, а Кадиров спробує

Хто може стати президентом  РФ після Путіна: Медведев не піде на вибори, а Кадиров спробує

Перебудова та  крах системи – саме такими будуть попередні кроки у Росії перед тим, якщо хтось зважиться виставити свою кандидатуру на посаду президента РФ після Путіна. Причому система буде ламатися в розрізі краху славнозвісного «русского мира», а битві за посаду очільника Росії буде перебувати боротьба за «некремлівського фігуранта», нинішнього опозиціонера Олексія Навального.

Свою думку про ситуацію висловив російський політолог, публіцист і журналіст Гліб Павловський – пише Собеседник.

За його словами, Олексій Навальний не є кремлівською фігурою, але водночас він підкреслює, що опозиціонер – ідеальна фігура для системи, ідеальне альтер его, «і у нього попереду – свої 15 хвилин слави».

«За Навального лихоліття, безумовно, скінчиться, і треба буде щось робити, але система розглядає його, думаю, як найкращого кандидата. І тому перед битвою за Кремль буде ще окрема битва за Навального: в Росії люди з низів дуже рідко приходять до влади, і Ленін, до речі, не був представником народу, він до нього з самого початку звертався згори, тобто з броньовика», – зауважив експерт.

навальний на посаду президента рф

На переконання Гліба Павловського, перш ніж Навального сунуть до влади, його повинні будуть туди інкорпорувати (долучити до системи) – в тому чи іншому статусі.

«Який вони йому придумають, не знаю, але фактично операція «Наступник» є неможливою: така влада і в такому обсязі не передається. Буде перебудова, причому крах системи буде нагадувати крах злощасного «русского мира», – переконує політолог.

Також він вважає, що на майбутні президентські вибори у Росії точно не балотуватимуться чинний прем’єр Дмитро Медведєв, натомість у перегонах братиме участь очільник Чечні Рамзан Кадиров, але той йтиме з кимось.

медведев кадиров на посаду президента рф

«Гіпотетично владу може взяти міністр оборони. Чинний, або ж інший – тут важливим є статус. Але найбільш вірогідний сценарій – хтось привласнить умовного Навального і зробить перебудову в цілком недалекому майбутньому», – підсумував Павловський.

Нагадаємо, минулі вибори президента у Росії відбулися 18 березня 2018 року. За результатами підрахунку 100% бюлетенів, перемогу здобув чинний очільник РФ Володимир Путін – за нього свої голоси віддали 76,69% виборців, а це понад 56 мільйонів росіян. На другій позиції опинився Павло Грудінін (11,77% голосів) і далі розмістився лідер ЛДПР Володимир Жиріновський (5,65%). Явка на виборах президента Росії склала 67,54%. Наступний плебісцит заплановано на 2024 рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ
В тему