18 Січня 2019
Новини

Малюків дитячого садка на Тернопільщині годували яйцями із сальмонелою: винних судитимуть

Малюків дитячого садка на Тернопільщині годували яйцями із сальмонелою: винних судитимуть

На Тернопільщині будуть судити працівницю дитячого садка, через недбалість якої 17 дітей заразилися небезпечною інфекцією. 

Про це розповіли в прокуратурі Тернопільської області.

Жінка в дитсадку обіймала посаду завгоспа і одночасно виконувала обов’язки комірника. Працівниця контролювала постачання продуктів для кухні. У квітні 2018 року жінка прийняла немарковані курячі яйця без супровідних документів, які виявилися зараженими сальмонелою. У дитсадку стався спалах сальмонельозу, отруїлися 17 дітей.

Причину захворювання малюків підтвердили і результати епідрозслідування, яке провели співробітники «Тернопільського обласного лабораторного центру» МОЗ.

«Основною причиною групового захворювання вихованців дитсадка на сальмонельоз було використання курячих яєць, заражених сальмонелою», – сказано у висновку експертів.

Інцидент розслідували за ч. 1 ст.137 ККУ (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей). Зараз слідчі дії вже завершені, жінку чекає суд, додали в прокуратурі.

Нагадаємо, ми писали, що у Житомері виховательку підозрюють у тому, що знімала у дітей ясельної групи золоті прикраси – сережки і хрестики. Виймала дівчаткам із вушок по одному кільчику, щоби батьки думали, що прикраса загубилася, далі несла крадене у ломбард, 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему