17 Січня 2019
Новини

У луцькому музеї звучали колядки та щедрівки (ФОТО)

У луцькому музеї звучали колядки та щедрівки (ФОТО)

У Музеї  волинської ікони прозвучали колядки та щедрівки у виконанні лауреата міжнародних та всеукраїнських музичних фестивалів та конкурсів фольклорного гурту «Волиняни» Луцької дитячої музичної школи № 3.

Проект «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони» відбувся уже в одинадцяте. Учасниками зустрічей були талановиті колективи міста та області. Сьогодні ж привітати відвідувачів музею прийшли вихованці дитячої музичної школи № 3. Директор музею Тетяна Єлісєєва зазначила, що колектив «Волиняни» заснований у 1998 році. Спочатку у його складі було лише вісім учасників. Сьогодні у ансамблі беруть участь понад півсотні діток. Незмінним керівником колективу є викладач вищої категорії, методист Тетяна Жигалюк. Гурт є постійним учасником міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Діткам аплодували слухачі Словаччини, Німеччини, Польщі, Угорщини, Австрії. Не так давно учасники колективу привезли чергову нагороду із співочого конкурсу – Гран-Прі Міжнародного фестивалю «Ми разом», котрий відбувся у Білорусі.

Діти подарували глядачам колядки, щедрівки, різдвяні віншування, а також розіграли сценку, у якій зіграли ролі Царя Ірода, Ангела, Смерті, Жида та інших героїв, котрі притаманні новорічно-різдвяній обрядовості.

Послухати святкові пісні прийшов виконувач повноважень голови Луцької міської ради, секретар міськради Григорій Пустовіт.

«Дуже символічно, що ці різдвяні колядки звучать у цьому залі. Українці жили з Богом не лише тоді, коли приходили до церкви. Вони частинку церкви – ікону, приносили додому. Для того щоб можна було помолитися, очима побачити великого таїнства того, що є для усіх нас Богом, спасінням. Але коли людина приходила в церкву, вона чула церковний пісне спів. Вона не могла його принести додому, бо то була дуже високе мистецтво. Проте були колядки і пісні навколо церковної тематики. Які люди могли співати і у побуті. Ви почуйте скільки у них добра, радості, щирих побажань. Напевно це і є суть душі нашого народу», - зазначив посадовець.

Після концерту діти отримали символічні подарунки від працівників музею.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему