17 Січня 2019
Новини

Пацієнта, який вмирав від алкогольного отруєння, врятували 15 банками пива (фото)

Пацієнта, який вмирав від алкогольного отруєння, врятували 15 банками пива (фото)

Чоловіку, який конав від отруєння «паленкою», провели пивну терапію.

Перебрати зі спиртним – таке траплялося із багатьма, та в’єтнамець Нгуєн Ван Нат через це ледь не розпрощався із життям, пише The Sun.

48-річного чоловіка непритомним доставили в лікарню із сильною алкогольною інтоксикацією. Лікарям довелося боротися за його життя. І їхній підхід, можливо, вас здивує. Медики були змушені влити в хлопця 15 банок пива. І цьому, звичайно, є пояснення.

Лікарі мусили сповільнити вироблення отруйних речовин, які утворюються при розпаді метанолу. Рівень останнього в крові потерпілого був перевищений у 1119 разів. Судячи з усього, чоловік пив неякісний алкоголь, у який додали небезпечний метиловий спирт.

За словами одного з медиків, в алкоголі може бути два види спирту: етанол і метанол. І людська печінка спочатку розщеплює перший. Тому вони вирішили ввести пацієнту в організм пиво, щоб відволікти орган-фільтр від метанолу. Спершу влили три банки відразу, і потім по одній щогодини. Всього знадобилося п’ять літрів. Також увесь цей час отруєному робили діаліз, видаляючи небезпечні речовини. І чоловіка вдалося врятувати.

За словами лікаря швидкої допомоги Ханса-Йорга Буша, це досить незвичайний метод лікування, хоча теорія давно відома. Байдуже, який саме алкоголь із вмістом етилу це буде, головне – швидше почати терапію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото
В тему

Останні матеріали