17 Січня 2019
Новини

Парламент ухвалив закон про перехід релігійних громад

Парламент ухвалив закон про перехід релігійних громад
Верховна Рада України проголосувала законопроект №4128-д про підлеглість релігійних організацій та процедури їхньої реєстрації державою

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Законопроект за основу і в цілому підтримали 229 нардепів.

«Держава визнає право релігійної громади на її підлеглість у канонічних і організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням) і вільну зміну цієї підлеглості шляхом реєстрації нової редакції статуту (положення) та/або внесення відповідних змін до статуту (положення) релігійної громади. Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюються загальними зборами релігійної громади. Такі загальні збори релігійної громади можуть скликатися її членами», - йдеться у законопроекті.

Рішення про зміну підлеглості та відповідні зміни до статуту ухвалюють не менш як дві третини членів релігійної громади. Таке рішення підлягає встановленій законом реєстрації.

При цьому зміна підлеглості релігійної громади не впливає на зміст права власності та інших речових прав таких релігійних громад, крім випадку, передбаченого ст. 18 цього закону - заборони відчуження (продажу, застави, обміну тощо) майна до завершення процедури зміни підлеглості релігійної громади.

Нагадаємо, що нещодавно на Волині священик вирішив «відмовити» парафіян храму від переходу за допомогою півсотні людей з Луцька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему