16 Січня 2019
Новини

Facebook заборонить розміщення політичної реклами з території інших країн

Facebook заборонить розміщення політичної реклами з території інших країн

Соціальна мережа Facebook посилить правила політичної реклами в країнах, де у 2019 році відбудуться вибори, зокрема в Україні, Індії, Нігерії та ЄС.

Про це пише Hubs із посиланням на прес-реліз компанії.

«Готуючись до важливих виборів, які відбудуться в багатьох країнах світу в 2019 році, ми докладаємо значних зусиль, щоб запобігти іноземному впливу на виборців і надавати користувачам достатньо інформації про рекламу, яка може впливати на їхній вибір у Facebook та Instagram», - йдеться в документі.

За новими правилами, впровадженими минулого року, користувачі можуть переглянути всі рекламні повідомлення, які з'являються на обраній ними сторінці, незалежно від того, якій аудиторії вони адресовані.

Facebook також підвищив прозорість процесу розміщення політичної реклами в США, Великій Британії та Бразилії. Тепер рекламодавці в цих країнах мають підтвердити свої особисті дані та місце розташування компанії, перш ніж розмістити рекламу політичного характеру. Такі рекламні повідомлення протягом семи років зберігатимуться в спеціальній бібліотеці (Ad Library), доступ до якої буде відкритим. Там можна буде знайти докладну інформацію про кожне рекламне повідомлення: охоплення, хто його оплатив, портрет аудиторії (стать, вік, місцезнаходження).

Протягом найближчих місяців Facebook реалізує низку заходів з метою підвищення прозорості та захисту виборчих процесів: тимчасово продовжить заборону на розміщення реклами, пов'язаної з виборами, з території інших країн (з 16 січня – в Нігерії, а згодом в Україні), в лютому запустить Ad Library і посилить заходи щодо авторизації в Індії напередодні парламентських виборів, які відбудуться там цієї весни. Буде також упроваджено низку заходів, спрямованих на підвищення прозорості рекламних повідомлень, напередодні травневих виборів у країнах ЄС. До червня Facebook запропонує перелік інструментів для рекламодавців у всіх країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Youtube заборонив відео з небезпечними флешмобами

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ, чутки
В тему

Останні матеріали