16 Січня 2019
Новини

Історичне відео: кіборги співають Гімн України перед останнім боєм за Донецький аеропорт

Історичне відео: кіборги співають Гімн України перед останнім боєм за Донецький аеропорт

16 січня, у День пам’яті кіборгів, які 242 доби героїчно тримали оборону Донецького летовища, ставши символом мужності і витривалості захисників України, згадуємо, як це було.

Історичний відеозапис останнього бою українських кіборгів у ДАПі, незадовго до того, як будівля терміналу була підірвана «сепарами». Українські воїни, які скупчилися на останньому п’ятачку оборони, перед смертельною битвою виконують Гімн України. Ці кадри проймають до сліз… Більшість хлопців, які давали цей останній бій, загинули в нерівному протистоянні з ворогом. Навіть перед смертю вони не випустили зброї з рук.

Відео записане на мобільний телефон одного з бійців української армії. Міжнародний аеропорт імені Прокоф’єва, відбудований у Донецьку до «Євро-2012», протягом тривалого часу залишався ареною запеклих боїв між українськими військовими і їхніми супротивниками. Оборона ДАПу від російсько-сепарських збройних формувань тривала 242 дні. Відео є ще одним підтвердженням того, що українські воїни захищали цей рубіж оборони до останнього подиху.

Читайте також: 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали