15 Січня 2019
Новини

За покинутих тварин хочуть саджати на три роки

За покинутих тварин хочуть саджати на три роки

Кабмін пропонує посилити захист тварин від жорстокого поводження.

Відповідний законопроект № 9453 зареєстровано в Раді, - пише "Юрліга".

Відповідно до положень Закону про захист тварин від жорстокого поводження жорстокими діями вважаються побої, знущання, залякування, нацьковування їх одна на одну та на інших тварин, залишення їх без догляду, порушення правил утримання та транспортування тварин, вчинені з хуліганських чи корисливих мотивів, що призвели до травмування, каліцтва або загибелі тварин (крім дезінфекційних заходів, самооборони, полювання, рибальства, наукової, іншої передбаченої законодавством діяльності), а також насильницькі дії стосовно тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті.

Крім того, пропонується змінити визначення терміну "пересувний звіринець" - спеціально обладнана конструкція для розміщення тварин, що переміщується з місця на місце, призначена для їх огляду у клітках, що не пов'язано з демонстрацією здібностей тварин до дресирування.

Справи щодо жорстокого поводження з тваринами, які використовуються у видовищних заходах, у спорті, для організації дозвілля, відноситься до компетенції районних, районних в місті, міських або міськрайонних судів. До компетенції Нацполіції віднесуть розгляд справ щодо порушення правил утримання і транспортування тварин.

Залишення таких тварин напризволяще, що привело до каліцтва або загибелі, а так само публічні заклики до жорстокого поводження з тваринами або поширення матеріалів із закликами каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років.

За ті ж дії, вчинені повторно або відносно двох і більше тварин, або у присутності неповнолітнього, або нацьковування тварин один на одного або на інших тварин, що привело до каліцтва або загибелі - позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Ті ж дії, вчинені з метою створення зображень, кіно- і відеопродукції, що пропагує жорстоке поводження з тваринами, - позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років, а збут чи розповсюдження такої кіно- і відеопродукції - штрафом від 100 до 300 НМДГ(1700-5100 грн) або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему