14 Січня 2019
Новини

На Вінниччині священики московського патріархату намагалися зірвати перехід громади до ПЦУ

На Вінниччині священики московського патріархату намагалися зірвати перехід громади до ПЦУ

У Вінницькій області, селі Лукашівка, триває скандал на релігійному підґрунті. Так, священики Московського патріархату возили підставних вірян, щоб зірвати перехід місцевої громади до ПЦУ. «Істинно віруючих» збирали по всіх околицях, аби місцеві жителі не змогли проголосувати Православну церкву України.

Про це повідомляє ТСН.

Так, під час зборів місцеві жителі мали вирішити питання про приєднання до Православної церкви України. Напередодні селяни висловили недовіру місцевому панотцю за його небажання приєднуватись до помісної церкви і заблокували двері храму.

Однак прихильники РПЦ в Україні на підтримку місцевому батюшці привезли «заїжджих» парафіян.

Зрештою, настоятель церкви від Московського патріархату виступив проти лічильної комісії та запропонував голосувати руками. На цьому збори закривають – настоятель оголошує, що громада залишається в Московському патріархаті.

«Тут більшість людей була, які не проживають в Лукашівці, які приїхали, ми вперше їх бачимо», – зазначають жителі Лукашівки.

Попри це жителі Лукашівки, що залишилися після зборів, уже під протокол голосують за приєднання до української помісної церкви.

«До цього зборів не було, створили балаган, щоб зірвати збори. Всі рішення передадуться до обласної адміністрації в відділ у справах релігій», – розповідає секретар Вінницької єпархії Православної церкви України Владислав Демченко.

Обидві сторони вже заявили, що просто так церкву та майно в ній віддавати не збираються. Тож відразу в двох парафіях почали готуватися до судових процесів.

До слова, громади по всій Україні все активніше відповідають священикам УПЦ МП, які не хочуть переходити  до ПЦУ.

Так, нещодавно у селі Красноволя Маневицького району Волині громада, яка перейшла до Православної церкви України, не пустила до Свято-Михайлівського храму єпископа УПЦ МП Нафанаїла та інших священиків, які підпорядковуються Московському патріархату.

У селі Ворсівка Житомирської області прихильники ПЦУ заблокували вхід до церкви священникам УПЦ МП. Раніше громада села на загальних зборах вирішила, що переходитиме до Православної церкви України.

Читайте також:


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему