12 Січня 2019
Новини

У Луцьку урочисто відкрили традиційний різдвяний фестиваль (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Луцьку урочисто відкрили традиційний різдвяний фестиваль (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На Театральному майдані Луцька урочисто відкрили щорічний традиційний етнофестиваль «Різдво у Луцьку».

Перед початком заходу, поблизу святково вбраних ялинок відбулося дійство запалення двометрової воскової свічки, котру виготовили медовари із братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан» . А також там же встановили триметрового дідуха, котрого створила волинська майстриня.

Потому зі сцени на Театральному майдані зазвучали колядки та щедрівки, які знаменували початок фестивалю.

До присутніх із вітальним словом звернувся виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він зауважив, що понад сто колективів зі всіх районів області та навіть  представники з Маріуполя приїхали до Луцька, аби подарувати свято мешканцям обласного центру та гостям нашого міста.

«Різдво у Луцьку» - це свято народної творчості, народних традицій. Різдво Христове  завжди панувало у наших українських, волинських оселях десять, двадцять, сто років тому. В ці святкові дні ми завжди вітали один одного, бажали гарного настрою та того, що пов’язане  із надією та сподіваннями. Новий рік традиційно починається у нас не з одного якогось дня, а цілого переліку свят.  Але саме Різдво дарує нам надію, сподівання. Його завжди чекали і дорослі, і діти для того, щоб проявити себе, потішитися та порадіти творчим знахідкам та традиціям, які були властивими нашому народу. Я не сумніваюся, що сьогодні ми побачимо багато яскравих виступів, насичених  бажанням всіх учасників показати себе та свою творчість якомога краще», - підкреслив посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Відео
В тему