11 Січня 2019
Новини

На Волині безоплатна правова допомога стане доступнішою для осіб із вадами слуху

На Волині безоплатна правова допомога стане доступнішою для осіб із вадами слуху

Об’єднати зусилля для захисту прав осіб із інвалідністю зі слуху, спростити  їм доступ до безоплатної правової допомоги. Саме з такою метою днями уклали та підписали Меморандум про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області в особі директора Наталії Смолярчук та Волинською обласною організацією Українського товариства глухих УТОГ в особі голови Галини Сопронюк.

Серед основних напрямів співпраці:

  • взаємодія між центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та регіональною організацією УТОГ; 
  • розповсюдження серед осіб з інвалідністю зі слуху інформаційних матеріалів (плакатів, буклетів) щодо прав та соціальних гарантій для таких осіб, передбачених законодавством України, зокрема про їхнє право на безоплатну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»;
  • вжиття спільних заходів для забезпечення захисту прав та соціальних гарантій осіб з інвалідністю зі слуху, зокрема права на безоплатну правову допомогу;
  • організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості осіб з інвалідністю зі слуху щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу, шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей та інших заходів тощо.

Варто зауважити, що станом на 1 січня 2019 року на обліку у Волинській обласній організації УТОГ перебуває 1820 осіб із вадами слуху.

Волинь УТОГ

Читайте також: Назвали продукт, який лікує глухоту людини

особи із інвалідністю

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області розміщений за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розміщений за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему