10 Січня 2019
Новини

Фанати пласкої Землі хочуть обпливти планету

Фанати пласкої Землі хочуть обпливти планету

Група людей, які вірять, що планета Земля насправді пласка, оголосили про свою «найбільшу і найрішучішу пригоду». Вони запланували навколосвітню морську подорож для однодумців на 2020 рік.

У спільноті запевняють, що всі на борту проведуть добре час, а заодно доведуть правильність своїх переконань, – передає The Guardian.

Однак, є одна проблема для прихильників пласкої Землі. Вся морська навігація насправді опирається на той факт, що наша планета якраз не пласка. І це вже теоретично спростовує твердження спільноти.

«Навігація кораблів заснована на принципі, що Земля кругла. Морські мапи розроблені на основі цього», – сказав колишній капітан круїзного лайнера Генк Кейджер, який неодноразово обпливав планету за свою 23-річну кар'єру.

Кейджер, який зараз працює судовим експертом з морських питань компанії Robson Forensic, також додав, що саме існування системи GPS доводить, що Земля точно не плаский диск.

Фактично, система навігації працює завдяки 24 супутникам на орбіті, які надають точну інформацію про місце розташування користувачів на поверхні планети.

«Саме 24 супутники були використані для системи через форму Землі. Щоб визначити точне місце розташування, потрібно щонайменше три супутники. Але в цей же момент хтось на іншому боці планети може теж захотіти дізнатися, де він перебуває. Тому, щоб задовольнити всіх, знадобилася певна кількість супутників», – пояснив експерт, додавши, що якби Земля дійсно була пласкою, вистачило б і трьох супутників у космосі.

Разом з тим, в організації Flat Earth International Conference стверджують, що після «масштабних експериментів, аналізів і досліджень» вони дійшли висновку, що Земля точно не сферичної форми. На думку членів організації, наша планета – це великий диск, оточений «крижаною стіною» – Антарктидою.

У свою чергу інша організація – Flat Earth Society – стверджує, що всі космічні агенції світу сфальсифікували всі свої космічні подорожі і програми.

«Це почалося ще в часи Холодної війни. СРСР і США настільки хотіли перемогти один одного в космосі, що підробили свої досягнення, щоб мати перевагу над досягненнями суперника», - стверджують в Flat Earth Society.

Тим часом, у Flat Earth International Conference не відповіли на запити журналістів про деталі навколосвітньої подорожі. Потенційно організація може зібрати екіпаж корабля, який теж буде вірити в те, що Земля пласка. Однак, Кейджер в цьому сумнівається.

«Я пройшов два мільйони миль за своє життя. І жодного разу не бачив капітана, який би вірив, що Земля пласка», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Тихому океані з’явився корабель-привид із 4 тисячами автомобілів 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, чутки
В тему