10 Січня 2019
Новини

Учені склали антирейтинг небезпечних продуктів: «Це холестеринова смерть»

Учені склали антирейтинг небезпечних продуктів: «Це холестеринова смерть»

Медики не втомлюються повторювати, що через холестеринові бляшки у судинах розвиваються найнебезпечніші захворювання. Як повідомляє replyua.net, науковці провели масштабні дослідження і склали антирейтинг продуктів, які різко збільшують рівень поганого холестерину в крові.

На перше місце вони поставили каву. Йдеться не про розчинний напій, а про кавові зерна, які потрібно варити. При кип’ятінні відбувається екстракція жирів із зерен. Якщо ви відмовитеся від такої кави, холестерин у крові одразу знизиться на 17%. На другому місці рейтингу небезпечних продуктів ідуть маргарин і вершкове масло. Ці продукти містять трансжирні кислоти, які визнали найбільш шкідливими для здоров’я. Причому вчені відзначають, що сильно шкодять організму абсолютно всі види маргарину і навіть найякісніше вершкове масло.

Трійку лідерів замикають яєчні жовтки, що містять велику кількість холестерину. Медики радять вживати лише яєчні білки, а жовтків рекомендується з’їдати не більше ніж три штуки на тиждень. Також до рейтингу продуктів, що підвищують рівень холестерину в крові, потрапили всі види сирів, молоко, сметана, вершки, всі види йогуртів. Якщо ви не можете обійтися без «молочки», вживайте тільки знежирені варіанти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему