10 Січня 2019
Новини

«Війна машин»: Tesla на автопілоті «вбила» російського робота (фото + відео)

«Війна машин»: Tesla на автопілоті «вбила» російського робота (фото + відео)

Інцидент стався 6 січня в Лас-Вегасі, перед виставкою електроніки Consumer Electronics Show (CES). Безпілотний автомобіль Tesla збив російського робота від Promobot, якого привезли на виставку як експонат. Епічні кадри несподіваного зіткнення, яке назвали початком «війни машин», стрімко набирають переглядів у Мережі. Пише ресурс «Фішки».

Жертвою електрокара став російський робот-гуманоїд компанії Promobot, вартість самої лише оренди якого становить 2000 доларів на день. Камери відеоспостереження зняли, як робот моделі v4 був збитий безпілотником Tesla Model S перед виставкою електроніки CES у Лас-Вегасі. Перед аварією інженери компанії якраз доставляли своїх роботів на виставковий стенд.

робот

Тесла

За словами співробітників Promobot, кілька роботів успішно наблизилися до стенда близько 19:00 за місцевим часом, але один з них виїхав із черги на проїжджу частину автостоянки, після чого був збитий безпілотною Tesla. Робот завалився на бік, чим, як стверджують у Promobot, йому було завдано «серйозної шкоди», та не підлягає відновленню. Зі зламаними механізмами корпусу, пошкодженими головою і руками, а також шасі та дисплеєм, електронний гуманоїд не зможе брати участь у виставці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему