8 Січня 2019
Новини

Біля Туреччини через аварію судна загинули українські моряки: три тіла вже знайшли

Біля Туреччини через аварію судна загинули українські моряки: три тіла вже знайшли

За повідомленням  українського посла в Туреччині Андрія Сибіга, в результаті рятувально-пошукових робіт виявили тіла трьох українських моряків, одне з яких вже вдалося дістати з води. Нагадаємо, що в Туреччині біля берегів провінції Самсун внаслідок сильного удару хвилі затонуло судно VOLGO-BALT 214, на борту якого були  громадяни України.

Також дипломат розповів, що губернатор Самсуна Осман Каймак відвідує потерпілих українських моряків у лікарні.

"Україна дякує турецькій стороні за турботу та порятунок наших співвітчизників", – зауважив Сибіга.

"Найближчими годинами буде проведено процедуру опізнання. Консул України працює на місці у Самсуні", – констатував він.

Нагадаємо, 7 січня біля берегів турецької провінції Самсун затонуло вантажне судно з українцями на борту. Внаслідок аварії загалом загинули 6 осіб. За інформацією українського МЗС, чотири з них були громадянами України, щоправда дипломати поки їхніх імен не називають. Також у зовнішньополітичному відомстві розповіли, що решту членів екіпажу було госпіталізовано, усі вони перебувають під належним наглядом і їхній стан є задовільним.

Відомо, що вижили та перебувають у лікарні Станіслав Шевчук, Павло Мильниченко, Олег Геращенко, Євгеній Ільченко, Євген Яценко, Денис Скачко та Тетяна Будко. 

До слова, начальник Управління департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич заявив, що це вищезазначена кораблетроща сталась у результаті удару хвилі, оскільки судно не витримало, розламалося та почало тонути.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ
В тему