8 Січня 2019
Новини

Похолодання йде в Україні: якою буде погода у 2019-му

Похолодання йде в Україні: якою буде погода у 2019-му

8 січня 2019-го в Україну прийшли сильні морози та снігопади. Водіїв просять бути надзвичайно обережними, адже на більшості території –ожеледиця.

У південній частині та східних областях очікується сніг, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура вночі 7-12°, удень 1-6° морозу.

На решті території без опадів, лише на Волині, Львівщині, Закарпатті й у Карпатах у другій половині дня сніг, місцями хуртовина з поривами південного вітру 15-20 м/с, температура вночі 11-16°, удень 5-10° морозу. 

У Києві у вівторок без опадів, на дорогах ожеледиця, вітер південно-західний, помірний, температура вночі 11-13°, удень 7-9° морозу.

Народні синоптики спрогнозували погоду на 2019-й рік. У кінці січня очікується потепління, а ось літо не буде надто спекотним.

Якою буде зима: прогноз на січень-лютий

Кліматологи відзначають, що зима не стане аномально холодною. Якщо на півночі країни все вкрите снігом, то в південних регіонах опади будуть помічати рідко. У другій половині січня, швидше за все, повернуться холоди. В цей період температура може опускатися до мінус 10-15 градусів. У кінці січня синоптики чекають чергового потепління і слякоті, а ось лютий буде холодним і сніжним. Крім того, дуже вірогідний сильний вітер під час лютневих морозів.

Весна прийде пізно

Як і у 2018 році, сніг буде покривати значну частину країни майже до квітня. Згідно з народними прикметами, в роки, коли Великдень приходить пізно, холоди тримаються довго. Великдень у 2019 році святкуватимуть 28 квітня. Найкращою температурою у березні буде 9-10 градусів тепла. Тепло різко змінить холод у кінці квітня.

Чи спекотним буде літо?

До температури 20-23 градусів можна готуватися вже в середині травня. Водночас на півдні країни літо буде традиційно жарким і задушливим, а на решті території — м'яким і не задушливим. Попереджається, що в червні на заході і півночі України можуть бути затяжні дощі, а також декілька хвиль похолодань. Липень і серпень будуть теплими. На півдні дощі будуть рідко, а ось на півночі і заході можна чекати дощів, але не спекотних днів – з температурою до 30 градусів тепла.

Синоптики радять їхати на море ближче до серпня, коли опади мінімізуються, а температура буде стабільною у межах 30 градусів.

Сіра осінь настане лише в листопаді

У вересні ще можна буде ходити у літньому одязі. Увесь місяць температура буде не нижчою за 18-20 градусів. Крім того, синоптики прогнозують порівняно суху осінь, аж до кінця жовтня. На початку листопада розпочнеться справжня сіра осінь із опадами і холодами. На початку листопада температура буде в межах 5-8 градусів тепла, а ось на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг і заморозки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали