3 Січня 2019
Новини

Чиновники вже поділили доходи від «листів щастя»

Чиновники вже поділили доходи від «листів щастя»

Доходи від системи автоматичної фіксації порушень ПДР вже вписали в Державний бюджет 2019.

Щоправда, зробили це досить дивним чином, - повідомляє "Авто 24".

На розбудову, відновлення та експлуатацію системи фіксації порушень ПДР в автоматичному режимі, виділили 50% суми штрафів від її роботи.

З 1 січня 2019 р. вступають в силу законодавчі зміни до Бюджетного кодексу України (закон №2621-VIII від 22.11.18), якими передбачено (ст. 29 п. 13-5), що до спеціального фонду держбюджету будуть зараховуватись 50% надходжень від штрафів за адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху (БДР), зафіксовані в автоматичному режимі.

У статті 30 (п. 21) вказано, що зібрані таким чином кошти будуть використовуватись «на здійснення заходів із впровадження, розбудови, відновлення та експлуатації системи фіксації правопорушень у сфері БДР в автоматичному режимі».

Таким чином, коло замкнулося, але законодавці чітко визначили, які саме організації зможуть використовувати ці кошти. Так, Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція зможуть використати 40% вказаних коштів.

Як пояснили законодавці, в Бюджетному кодексі дійсно йдеться про період, коли «листи щастя» вже почнуть надходити. А вже в самому Державному бюджеті 2019 передбачено, що створення і запуск системи фото- відео-фіксації порушень ПДР в автоматичному режимі буде фінансуватися за рахунок «Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року», на яку заплановано близько двох мільярдів гривень (2 096 457 500 грн.)!

 

Нагадаємо, що закон який дозволяє штрафувати порушників ПДР в автоматичному режимі вже вступив в силу. Однак експерти вважають його недосконалим, оскільки він передбачає, що винним у порушенні ПДР автоматично визнається власник транспортного засобу, а не водій, що скоїв правопорушення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему