3 Січня 2019
Новини

Зеленський не перший: назвали відомих коміків в політиці

Зеленський не перший: назвали відомих коміків в політиці

Заява коміка Володимира Зеленського про намір балотуватися в президенти не здивувала політологів, адже він не буде першим політиком з коміків. 

Зокрема, про аналогічний досвід Словенії та Сербії згадав український політолог Кость Бондаренко.

"Тим, хто ставить під сумнів можливість коміка йти у політику. Два фото. На першому - Мар‘ян Шарец, прем‘єр-міністр Словенії, країни-члена ЄС, лідер партії "Позитивна Словенія". До вересня цього року - відомий словенський комік і пародист. На другому фото - Лука Максимович, сербський комік, лідер партії "Чи пробували ви сарму?" (сарма - балканський варіант голубців). На президентських виборах минулого року посів третє місце, на місцевих виборах його партія посіла друге місце за кількістю отриманих мандатів", - написав Бондаренко.

Він зазначив, що це лише частина успішних шоуменів і коміків в політиці.

Коміки в політиці

При цьому Бондаренко визнав, що не є прихильником ідеї висунення Зеленського.

"Я не в захваті від ідеї Зеленського йти в політику та не у захваті від перспектив перекроювання електоральної карти України - між популістами і ще більшими популістами. Але є світовий досвід походів коміків у політику, і його потрібно вивчати. В тому числі й для того, аби знати, чого чекати і як реагувати", - написав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, Таблоїд
В тему

Останні матеріали