3 Січня 2019
Новини

«Витягуйте святкові вовняні хустки»: українців попереджають про найхолодніше в Європі Різдво

«Витягуйте святкові вовняні хустки»: українців попереджають про найхолодніше в Європі Різдво

Про морози до мінус одинадцяти градусів за Цельсіїв, які ударять у Святвечір, попереджають співвітчизників українські метеорологи. Пише видання «Апостроф».

З’явився в прямому сенсі морозяний прогноз погоди на Різдвяні свята. На Святвечір і Різдво в Україні буде чи не найхолодніша температура в Європі. Такі дані оприлюднила у Facebook синоптик Наталка Діденко і порадила наготувати теплі речі.

«Тому вже діставайте із шаф і скринь теплі сорочки, плахти і хустки. Оскільки саме із завтрашнього дня, із 3 січня, можна буде їх провітрювати на морозі. У четвер в Україну заходить похолодання», – написала Діденко.

За її словами, в ніч на 3 січня в Україні буде від 0 до мінус 6 градусів.

Вдень же очікується від 1 до мінус 6 градусів. Найтепліше буде на Сході та Півдні України: від мінус 1 до плюс 3. В окупованому Криму температура і зовсім підніметься до плюс 5.

Також Діденко повідомила, що в ніч на 3 січня випаде сніг в більшості областей, крім Півдня. Вдень же снігопади очікуються в західних областях, в північних районах Чернігівської, Сумської та Луганської областей.

На решті території істотні опади малоймовірні.

Також метеоролог попередила про те, що ожеледиця на дорогах тільки зміцніє.

У столиці, за словами Діденко, в ніч на 3 січня падатиме періодичний сніг, а вже вдень опади не очікуються.

Температура вдень опуститься до мінус 1–3 градусів.

«Надалі похолодання посилиться, і на Святвечір і Різдво може врізати мінус 8–11 градусів! Тому ще раз нагадую – пора витягувати святкові вовняні хустки і плахти», – підсумувала Діденко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему