2 Січня 2019
Новини

Астронавт випадково подзвонив із космосу на службу 911

Астронавт випадково подзвонив із космосу на службу 911

Астронавт з Нідерландів випадково зв'язався зі Службою порятунку США 911, перебуваючи в космосі на орбіті над Землею.

Андре Куїперс розповів про це під час радіопрограми в Нідерландах, - передає Голос Америки.

Куїперс пояснив, що хотів поспілкуватись з Космічним центром Джонсона НАСА в Х’юстоні, але випадково набрав службу надзвичайного реагування США.

60-річний космонавт пояснив, що, щоб зв'язатись з центром в Х’юстоні, астронавти мають набрати «9» для дзвінків назовні, а потім «011» для міжнародного зв'язку.

Однак, це не так легко зробити в космосі. «Я зробив помилку і наступного дня отримав електронне повідомлення: ви дзвонили 911?» - говорить він.

Всього Куїперс здійснив два польоти у космос і провів там 203 дні під час двох польотів. Він сказав, що достатньо легко зв'язатись з Землею з орбіти і припустив, що космонавти у 70% випадків потрапляють на наземні телефони.

Однак, затримки в часі можуть ускладнити розмову. «Інколи люди вішають слухавку, думаючи, що я нічого не говорю, тому я потім почав говорити одразу після набору останньої цифри номера», - говорить він.

Розповідаючи про свої польоти у космос, Куїперс порівняв людей до сталкерів, які завжди перетинали океани і пустелі в пошуках корисних ресурсів і процитував одного з перших науковців у галузі дослідження космосу Костянтина Ціолковського: «Земля – лише колиска людства, однак неможливо жити в колисці вічно».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему