2 Січня 2019
Новини

Чим обернеться для України подвійне підвищення пенсій?

Чим обернеться для України подвійне підвищення пенсій?

З 1 січня в Україні підвищать пенсії для військовослужбовців та тих, хто має великий трудовий стаж. 

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, - пише "ubr.ua".

«Військові» пенсії індексують щороку. А ось для другої категорії це є подарунком, який торкнеться пенсіонерів від 65 років зі стажем 35 роки для чоловіків і 30 - для жінок. Таких, за підрахунками влади, в країні близько 2 млн пенсіонерів.

Читайте також: Великий стаж хочуть зробити гарантією достойної пенсії

З 1 березня влада обіцяє другу хвилю подорожчання пенсій, яка торкнеться інших категорій пенсіонерів загальним числом близько 11 млн чоловік. Всього пенсії піднімуть на 15-40%.

Звичайно ж, це обрадує людей, яким складно жити на одержувані від держави кошти. Однак цілком очевидно, що при дефіцитному Пенсійному фонді - це піар-крок напередодні президентських виборів в березні.

«Перерахунок фактично зробили ще в 2018 році, і в першій декаді січня пенсії підуть вже на виплату в містах, а до середини місяця - в сільській місцевості. Касового розриву не буде, так як на початку року традиційно приходять платежі по податках. Але підвищення настільки мізерна, що на загальному балансі держбюджету практично не відіб'ється», - оцінив ситуацію президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

Втім, друга хвиля підвищення, яка відбудеться в березні, вважає експерт, буде більш потужною і зажадає залучення набагато більш потужних фінансовіих ресурсів.

«Це передвиборний крок, щоб пропіарити Петра Порошенка. Можливо, навіть буде якась одноразова виплата додатково.Треба дожити до березня і подивитися, до чого все це призведе і як піде далі. У будь-якому випадку все покриє емісія. Попереду ж вибори, ніхто на такі дрібниці, як дефіцит бюджету, дивитися вже не буде», - упевнений Охріменко.

Читайте також: Українців можуть залишити без пенсії (ВІДЕО)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему