27 Грудня 2018
Новини

Куди дівається конфіскований волинський бурштин?

Куди дівається конфіскований волинський бурштин?

Неодноразово органи СБУ і прокуратури Волині звітують про шалені партії вилученого бурштину. Куди ж дівається це сонячне каміння, адже вилучені від його продажу кошти можуть наповнити бюджет області на мільйони?

Власне, відповідь на це та інші запитання, 26 грудня, у прямому ефірі на ТРК "Аверс" озвучили перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та заступника голови Романа Карпюка для журналістів провідних ЗМІ Волині.

Власне, як зазначив Олександр Пирожик, в області прокручують цілі схеми, пов’язані з бурштином, і часто відношення до цього мають правоохоронні органи.

Заступник голови обласної ради Олександр Пирожик

«Конкретний приклад – начальник Любешівського райвідділу поліції, – це він з бурштином має справу. Там, в тому числі і на рівні представників правоохоронних органів,  існують певні схеми. І от одна з цих схем прорвала в Любешівському районі. Там, кажуть, не тільки поліція була «в долі». Просто дехто з високих осіб запізнився на зустріч, себто, – не всі встигли приїхати. Але в інтересах слідства, не буду детально про це розповідати», - говорить він.

Роман Карпюк, в свою чергу, зауважив, що саме правоохоронні органи повинні в правовому полі розслідувати, де дівається конфіскований бурштин.

Заступник голови Роман Карпюк

«Я думаю, якщо конфіскували бурштин, значить, якась конкретна людина розписалася, є акт прийому/передачі. Десь цей бурштин має бути зданий на склад. Тут можна чітко провести слідство і за добу знати всю інформацію, що, де і куди пішло», - зазначив він.

Прямий ефір на ТРК Аверс

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка, кримінал
В тему