26 Грудня 2018
Новини

Дмитро Ярош: «Воєнний стан на 30 діб – це маразм. Він мав би тривати до перемоги!»

Дмитро Ярош: «Воєнний стан на 30 діб – це маразм. Він мав би тривати до перемоги!»

Командувач підрозділів українських добровольців і екс-провідник «Правого сектору» Дмитро Ярош заявив, що припиняти режим воєнного стану зараз неправильно.

Особливий правовий режим має бути запроваджений на всій території країни. На його думку, підрозділи ЗСУ миттєво відчули позитивні зміни після введення воєнного стану, що тільки посилило позиції України. Про це він заявив у інтерв’ю виданню «Українська правда» і вважає за краще продовжити спеціальний режим для того, щоб Україна змогла здобути перемогу у війні з Росією. 

«Я голосував за введення воєнного стану на 30 діб. Хоча вважаю це повним маразмом – вводити його на 30 діб. Воєнний стан вводиться для того, щоб здобути перемогу у війні. Така світова практика. Скільки було в Раді криків про вибори, про узурпацію влади Порошенком. Я цим людям кажу: «Знаєте, це не та влада, яка може щось узурпувати. Вона абсолютно не здатна на це, тому не бійтеся таких речей», – сказав Ярош.

Ярош підкреслив, що спеціальний режим необхідно було вводити по всій країні, при цьому напасти Росія може з боку Білорусі. Однак після запровадження воєнного стану навіть в усіченому вигляді підрозділи ЗСУ відразу відчули позитивні зміни: з’явилося злагодження, збільшилася кількість навчань.

«Тому я вважаю абсолютно правильним воєнний стан. Я вважаю неправильним його припиняти. Неправильно, що його ввели тільки на деякі області. А якщо удар буде з боку Білорусі?» – вважає лідер УДА.

Він також зазначив, що росіяни не змогли б зірвати вибори в Україні.

«Не вважаю. Мені здається, що Петро Олексійович найбільше опирався воєнному стану. Зрив виборів? Ну нереально! Вони б нічого там не зробили. Весь світ, американці, ЄС, тиснуть. Вони не можуть зірвати вибори. Це – нереально, просто вигадки. Але те, що у нас захоплені моряки… Такий відкритий акт агресії. На нього треба було відповідати. Якщо б я був на місці влади, то продовжив би воєнний стан. Але без обмежень політичних свобод», – сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему

Останні матеріали