24 Грудня 2018
Новини

У Болгарії подаровану російським послом ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами (фото, відео)

У Болгарії подаровану російським послом ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами (фото, відео)

Болгар обурило, що ялину, подаровану Кремлем і позначену п’ятикутною зорею СРСР, встановили біля головного храму країни.

У столиці Болгарії, Софії, активісти «нарядили» подаровану Кремем ялинку символічними жовтими і блакитними корабликами із вимогою до Москви звільнити українських військовополонених – захоплених на Азові моряків. Про це повідомляє організація «Всесвітній рух патріотів України».

Зазначається, що презентовану Росією ялину, нижні яруси якої «прикрашає» величезна червона п’ятикутна зоря – одна із емблем Радянського Союзу, встановили біля собору Святої Неділі. Що було дуже цинічно, адже саме в стінах цієї святині комуністи колись вчинили криваву розправу над мирними болгарами.

болгарія

«Організатори акції – болгарські громадяни, які були обурені фактом, що ялинка, подарунок від РФ, була встановлена перед знаковою церквою Болгарії – храмом «Свята Неделя», в якому болгарські комуністи здійснили кривавий атентат 16.04.1925 р., під час якого було вбито 136 мирних громадян та понад 500 поранених. Багато хто потім помер від ран. Долучились українцi, що живуть в Софії, укр. діаспора. Кожний приносив жовті та сині паперові кораблики. На багатьох були виписані імена затриманих укр. моряків…» – повідомили у «Всесвітньому русі патріотів України».

українці в Болгарії

 

Активісти розвісили на різдвяному дереві, подарованому місту послом РФ, паперові кораблики у кольорах українського прапора. На багатьох з них були написані імена українських моряків, полонених унаслідок російського акту агресії проти України в районі Керченської протоки.

Відео зняте болгарським активістом Асеном Геновим. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему