20 Грудня 2018
Новини

Голова Волинської ОДА проситиме Гройсмана звільнити керівника ДП «Волиньторф»

Голова Волинської ОДА проситиме Гройсмана звільнити керівника ДП «Волиньторф»
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко звернувся до правоохоронних органів та написав листа прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману з проханням звільнити з займаної посади керівника ДП «Волиньторф» Івана Киричика.
Про це стало відомо під час засідання чергової сесії Волинської обласної ради під час розгляду питання «Про критичну ситуацію, яка склалася на державному підприємстві «Волиньторф» через загрозу припинення господарської діяльності».
За словами Олександра Савченка, з Киричиком вони знайомі з початку його роботи на посаді керівника області.
«Я був на підприємстві. Спілкувався з колективом. Я тоді пообіцяв людям, що в будь-якому випадку підприємство буде працювати. Але, коли я повернувся в Луцьк, ми провели нараду і проаналізували роботу підприємства. У ході аналізу в мене виникло багато питань. Я навіть з цього приводу звернувся в управління Держпраці. На підприємстві велися перевірки. Упродовж цього часу ми спілкувалися з Іваном Мироновичем Киричиком лише переписками», - розповів Олександр Савченко.
Керманич області зауважив, що результатfvи перевірки був вражений. З його слів він зрозумів, що сліпо вірив, що ситуація зміниться.
«Я довірився ситуації. Я довірився керівнику. Це моя вина, бо я лише тоді я звернув увагу на критичний стан на підприємстві», - підкреслив посадовець.
Савченко зауважив, що «дохід підприємства становить 102,5 мільйонів гривень, чистий прибуток складає – 3,6 мільйона гривень, в обласний бюджет надходить 653 тисячі гривень, тож податкова віддача ДП «Волиньторф» - 0,63%».
Голова Волинської ОДА підкреслив, що запасів торфу вистачить ще на 2-3 роки. ДП «Волиньторф» не продовжило договори оренди великої кількості ділянок.
«Ще один негативний момент. Більша частина тих, хто купує торф – це фізичні особи підприємці. Комунальним підприємствам торф продають із 10% націнкою, ніж приватним. У цьому році невмотивовано фонд заробітної плати зріс із 17 мільйонів гривень до 28 мільйонів. Середня щомісячна заробітна плата по підприємству становить – 13-14 тисяч гривень. Проте, умови праці так навіть гірші, ніж жахливі. Рабська праця. Люди працюють, як шахтарі, тільки на землі», - підкреслив Савченко.
Та додав, що звернувся до правоохоронних органів, написав листа, «проте ще не підписав Гройсману» з проханням зняти з посади керівника «Волиньторфу» Івана Мироновича Киричика і керівника підприємства «Укрторф» Андрія Миколайовича Орезчука».
«Єдине, що мене поки зупиняє – це 400 чоловік, які там працюють. Я за людей», - заявив Олександр Савченко.
 
 
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему