18 Грудня 2018
Новини

Повідомили, як розпізнати фальшиві долари

Повідомили, як розпізнати фальшиві долари

Найчастіше фальшивомонетчики підробляють стодоларові банкноти як старого, так і нового зразка. 

"На справжніх 100-доларових банкнотах старого зразка цифри, що позначають номінал, змінюють відтінок із зеленого на темно-фіолетовий. На банкнотах нового зразка - із мідного на зелений. На підробці відбувається неточна зміна кольору", - каже банкір Сергій Черненко, передає Сегодня.

Фальшиві долари можна розпізнати на дотик. Справжня валюта виготовляється з паперу з додаванням бавовни та льону. Тому банкноти злегка шорсткі.

"У нових 100-доларових купюрах додали синю захисну стрічку з цифрами 100 і зображенням дзвіночків. При нахилі банкноти вони починають рухатися", - наголошує Сергій Черненко.

Справжні долари захищені водяними знаками, написами і цифрами, які наносяться мікротекстом.

"Найпоширеніші місця, де можна купити фальшиві долари - це вокзали, базари, нелегальні обмінники. За даними Нацбанку, минулого року обсяг підроблених 100-доларових банкнот в Україні склав 94% від загальної кількості вилучених підроблених доларів", - пояснює банкір.

Минулоріч кількість вилучених із обігу підроблених банкнот гривні становила 0,00036% від загальної кількості готівки. На 1 млн справжніх банкнот припадало близько 3,6 шт. підробок. У країнах ЄС за підсумками 2017-го цей показник становив близько 33 шт. підроблених банкнот євро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали