17 Грудня 2018
Новини

На Волині усі амбулаторії планують забезпечити автомобілями

На Волині усі амбулаторії планують забезпечити автомобілями

Наступного року планується серйозний транш від Світового банку, значну частину коштів з якого спрямують на закупівлю автомобілів для усіх амбілаторій області.

Про це під час брифінгу в управління охорони здоров'я Волинської ОДА, повідомив керівник відомства Ігор Ващенюк.

За його словами, 26 вересня цього року відбувся тендер із закупівлі автомобілів для сімейних лікарів. Транспортні засоби придбали у рамках субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» Міністерства охорони здоров’я і Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей». Автомобілі Peugeot, у кількості 23 одиниці, закуплені на умовах співфінансування. Вартість одного автомобіля  -  359 тисяч гривень.

За словами Ігоря Ващенюка, відбувався моніторинг цін на ці автомобілі з моменту торгів.

«Ми побачили, що в певний момент вартість автомобілів знизилася. І нам, в результаті, вдалося зекономити близько 400 тисяч гривень. При виборі автомобілів, ми виходили з того, щоб вони були не тільки місткі, але й економічно дешевші.  Peugeot – 301, нам ідеально підходила за параметрами. Усі транспортні засоби  обладнані вогнегасниками, аптечками, подушками безпеки», - зауважив головний медик області.  

Він додав, що наступного року планують всі амбулаторії загальної практики сімейної медицини забезпечити автомобілями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему