17 Грудня 2018
Новини

Маленькі борці з Волині тріумфально виступили на Чемпіонаті України

Маленькі борці з Волині тріумфально виступили на Чемпіонаті України

У загальному заліку дитяча збірна здобула 4 срібних і 1 бронзову нагороду.

Завершився Всеукраїнський Чемпіонат з Бразильського Джиу-Джитсу 2018 року. Чемпіонат, який цього року був для нас і традиційним і дебютним. Цього разу ми вперше ризикнули повезти на Чемпіонат України наших маленьких борців, – розповідає засновник та керівник клубу бойових мистецтв «ГАРДА» Михайло Савчук.

Я і мій асистент - тренер Сильман Іван, спочатку довго вагалися і сперечалися з приводу участі дитячої збірної GARDA на змаганнях такого рівня, проте все ж вирішили ризикнути. Результат нам дуже сподобався і виправдав всі ті наші сили і нерви, які я, Іван Сильман і наш молодший помічник в роботі з дітьми Дмитро Ковальчук витратили в процесі підготовки, навчально-тренувальних зборів і на додаткових заняттях. Ми дуже хотіли, щоб "мальки" гідно відборолися. І вони це зробили. В загальному заліку дитяча збірна здобула 4 срібних і 1 бронзову нагороду. На такий "вихлоп" ми не очікували. Щомісячні подорожі на змагання, двотижневі тренувальні збори дали своє. Хоча пара срібних нагород могла бути золотою. Не вистачило зовсім трошки. Проте для мене особисто, Івана і Дмитра - це безцінний тренерський досвід. 

  • Ганейчук Теодор - 2 місце до 54 кг (підлітки);
  • Ганейчук Макар - 2 місце до 60 кг (підлітки);
  • Борисков Дмитро - 2 місце до 38 кг (підлітки); 
  • Хмарін Артем - 2 місце до 34 кг (підлітки);
  • Тарасюк Сергій - 3 місце до 54 кг (підлітки). 

Сподіваюсь, що наступного разу ті наші маленькі джитсери, хто не виграв - обов'язково виграють. Хотілось би подякувати батькам, які незважаючи на шкільну програму підтримали нас і дітей в процессі підготовки і подорожі на Чемпіонат. Ваша співпраця і підтримка важлива для нашої дитячої команди.

 Діти борці з Волині виступили на Чемпіонаті України

Тепер щодо Дорослої збірної GARDA TEAM. Хоча цього разу вона була представлена нетипово малою кількістю учасників (всього навсього 5 борців) - Дорослі виступили дуже потужно, здобувши 3 золота і 1 срібло. Іншими словами - склад GARDA "укріпився" трьома Чемпіонами України і одним призером. Приємно, що ці перемоги здобуті в одних з найскладніших вагових категоріях:

  • Ковальчук Дмитро - 1 місце до 74 кг (юніори);
  • Сильман Іван - 1 місце до 76 кг (дорослі);
  • Бальбуза Богдан - 1 місце до 82 кг (дорослі);
  • Шмігель Тимур - 2 місце до 70 кг (дорослі).

Це дуже круто і як Тренер я дуже радий за своїх хлопців. Мене це дуже сильно мотивує, як і всю GARDA TEAM в цілому. Минулого року Ми мали лише одного Чемпіона. Це зайвий раз доводить, що шлях тренувань обрано правильно. Я шалено вдячний своїм тренерам-помічникам Івану і Дімону, за їхній суттєвий вклад в роботу з дитячою збірною, за концепції та думки щодо підготовки наших малих "ЧПшників" до Чемпіонату України. Ціную і радий, що ми це все зробили! Далі буде...

 Діти борці з Волині виступили на Чемпіонаті України фото 1

Хотілось би подякувати всім тим, хто завжди підтримує наш Клуб GARDA та Спорт у Луцьку:
Вікторії Шляхтич (компанія "AWG Карс"), Юлії Риковській (компанія "WEST AUTO HUB"), Олексію Шмігелю та родині Маковських.

P. S. : ... ще кілька слів про самі змагання. Коли я починав свій шлях в Бразильському Джиу-Джитсу (а це був далекий 2013 рік, коли такого поняття як GARDA TEAM ще не існувало????) Чемпіонат проходив в один день у дуже тісних умовах і збирав, як на мене, не більше 150-200 учасників в цілому. На сьогодні, завдяки Федерації Бразильского Джиу-Джитсу України і всім тренерам і командам з різних областей, хто розвиває і займається БДД, Чемпіонат BJJ UKRAINE OPEN - це потужні змагання з понад 700-800 борців зі всієї України, з різних Клубів і Академій. Рівень змагань, бійців та технік виріс за останні 5 років в рази. Наші джитсери стають постійними призерами, чемпіонами та основними конкурентами топових борців на чемпіонатах Європи та Світу з БДД та греплінгу. Бразильське Джиу-Джитсу - як спорт і повноцінний видовищний вид боротьби визнано в багатьох провідних країнах Європи, Азії, також особливо в Польщі, ОАЕ, США. Важко знайти місце де про цей стиль невідомо. Турніри з БДД вважаються одним з найпрестижніших. Проте ДУЖЕ шкода, що незважаючи на весь розвиток, та всесвітню популярність і тенденцію до того, що з часом БДД стане Олімпійським видом, в Україні БДД досі не може отримати офіційного статусу навіть в неолімпійських видах спорту. Чомусь так завжди в нашій країні стається... Дуже шкода...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, спорт
В тему