16 Грудня 2018
Новини

Спецслужби РФ пропонують українцям гроші за доступ до сторінок в Facebook і Twitter

Спецслужби РФ пропонують українцям гроші за доступ до сторінок в Facebook і Twitter

За повідомленням СБУ, спецслужби РФ купують паролі українців  від їхніх акаунтів в соцмережах, пояснюючи це розміщенням комерційної реклами. Насправді  вони будуть запускати інформацію політичного характеру напередодні президентських виборів.

У Службі Безпеки відзначають, що подібна діяльність проводиться під егідою ТОВ «Агентство Інтернет Досліджень». Саме ця фірма засвітилася раніше в причетності до розвідувально-підривної діяльності і втручанні в виборчі процеси, які фіксували в багатьох країнах.

Від цієї організації, яку в СБУ називають російської «фабрикою тролів», йдуть пропозиції нібито від «комерційно зацікавлених осіб». Українцям пропонують гроші за доступ до своєї сторінки в Facebook і Twitter.

Зацікавлена сторона запевняє, що буде використовувати акаунти для «таргетинговой реклами і просування комерційних інтересів». Аналогічні методи використовувалися цій же ТОВ в європейських країнах і США.

В СБУ уточнюють, що росіяни збираються через «викуплені» акаунти українців маніпулювати свідомістю виборців для дестабілізації ситуації в країні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, Світ
В тему