14 Грудня 2018
Новини

Автокефалія: обрали кандидата від УПЦ КП

Автокефалія: обрали кандидата від УПЦ КП

Вчора на Соборі УПЦ КП підтримали кандидатуру митрополита Переяславського і Білоцерківського Єпіфанія (Сергія Думенка) на очільника єдиної помісної церкви.

Як повідомило джерело «Української правди» в УПЦ КП, на соборі зібралися близько 40 архієреїв і приблизно 30 із них підтримали кандидатуру митрополита Єпіфанія. Він входить до найближчого оточення Філарета.

В УПЦ МП заявили, що не заважатимуть проведенню об’єднавчого собору.

«Я знаю тільки про одну ініціативу: завтра миряни нашої церкви о 10.00 хочуть зібратися на мирне молитовне стояння і висловити таким чином свою незгоду з втручанням влади в справи церкви. Не проти томосу, не проти автокефалії, а саме проти втручання держави в справи церкви – тільки це, і вони мають на це право», – заявив речник УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич.

Глава РПЦ патріарх Кирил натомість направив послання в ООН, Папі Римському, главам Франції та Німеччини про порушення прав віруючих в Україні.

У документі також говориться, що на священиків УПЦ МП чиниться тиск із метою їх участі в об’єднавчому соборі.

«Щоб примусити єпископат Української православної церкви до участі в даному заході, органами державної влади та правоохоронними органами України вживається низка дій, що кричущим чином порушують конституційні права і свободи громадян України», – йдеться у зверненні, повідомляють російські ЗМІ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика
В тему