14 Грудня 2018
Новини

Субсидії: українці масово здають своїх сусідів

Субсидії: українці масово здають своїх сусідів

Українці все частіше здають своїх сусідів, які, на їхню думку, несправедливо отримують субсидії. Так третина дзвінків, які прийняла гаряча лінія Мінсоцполітики, стосувалися повідомлень про незаконно призначені субсидії.

Про це розповів представник Мінсоцполітики Віталій Музиченко, - пише "etcetera".

З жовтня на гарячу лінію надійшов 3 871 дзвінок, що стосувався порушення закону про призначення житлових субсидій та соціальних виплат, повідомив Музиченко. Близько 30% тих, хто зателефонував, заявили, що їхні сусіди або знайомі отримують пільги незаконно. Зараз фахівці перевіряють близько 500 скарг про порушення. Всю отриману інформацію міністерство не розголошує, зазначив чиновник.

Музиченко додав, що знайти ошуканців вдалося не тільки завдяки «гарячій лінії», а й під час перевірок в Єдиному реєстрі субсидіантів. Серед найчастіших порушень – оформлення субсидії на кілька квартир або приховування доходів. Крім того, Мінсоцполітики виявило випадки, коли пільги на оплату комуналки отримували навіть жителі елітних особняків і апартаментів у центрі міста.

Саме з осені Мінсоцполітики відкрило безкоштовну гарячу лінію, куди люди можуть дзвонити з питань соцвиплат і пільг. Також можна поскаржитися на відмову в призначенні субсидії або доповісти, що хтось, можливо, отримує її незаконно.

Читайте також: Знову змінили правила отримання субсидії

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему