12 Грудня 2018
Новини

На Волині через кір призупинено навчання у 6-ти класах

На Волині через кір призупинено навчання у 6-ти класах

Ситуація із захворюваністю на кір у Волинській області дещо стабілізувалася, хоча ще залишається напруженою.

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

У листопаді-грудні завдяки тісній співпраці між управліннями освіти, науки та молоді облдержадміністрації, а також управління охорони здоров’я облдержадміністрації, активній позиції районних державних адміністрацій вакциновано близько 1,5 тис. дітей.

Станом на 11 грудня 2018 року найбільше хворих зареєстровано в Луцькому, Горохівському та Ковельському районах, а також в містах Ковель і Луцьк. Із загального числа захворілих за тиждень понад 45% госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно. Перебіг захворювань переважно середнього та легкого ступеня важкості.

В уражених навчально-виховних закладах запроваджуються обмежувальні заходи: призупинено навчання в окремих класах шкіл с. Голоби Ковельського району, ЗОШ №24 та гімназії №4 м. Луцька. Всього закрито 6 класів. У школах сіл Воютин, Радомишль Луцького району та у ВПУ № 9 м. Луцька, де зареєстровані спалахи кору, прищеплені усі підлягаючі діти.

Слід зазначити, що область забезпечена достатньою кількістю вакцини КПК. За останній тиждень прищеплено позапланово 1458 осіб.

Довідково: З початку року на кір в області захворіло понад 2 тис. осіб. Станом на 11 грудня 2018 року в області локалізовано та ліквідовано 8 спалахів, залишається діючими ще 13 спалахів кору.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему