12 Грудня 2018
Новини

Повідомили, які медичні послуги будуть платними у 2019 році

Повідомили, які медичні послуги будуть платними у 2019 році

З 2019 року медичні послуги, такі як аналізи, рентгени, УЗД, без направлення спеціаліста в українських поліклініках будуть платними.

Про це повідомила в.о. глави МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

“З другої половини 2019 за медичні послуги в поліклініках почне платити Національна служба здоров’я. Тоді без направлення сімейного лікаря медичні послуги в установах, які отримують оплати від Нацслужби здоров’я, будуть для пацієнтів платними. Звернення без направлень будуть оплачуватися НСЗУ тільки в строго визначеному переліку випадків”, – написала Супрун.

Таким чином, в поліклініках людям доведеться спочатку півдня витрачати в черзі до кабінету сімейного лікаря, а потім вже годинами чекати під кабінетом фахівця.

“Досить часто люди думають, що їм краще відразу йти до вузьких спеціалістів, але помиляються. Без медичної освіти неможливо самостійно встановити собі діагноз і вибрати лікаря, який може допомогти. Сімейний лікар краще допоможе розібратися в проблемі”, – пояснює Супрун ці ??нововведення.

Водночас, з липня 2019 почне діяти програма Безкоштовна діагностика, в якій зможуть взяти участь комунальні та приватні поліклініки і поліклінічні відділення при лікарнях. До програми увійдуть понад 50 медичних послуг – аналізи, інструментальні дослідження (рентгени, УЗД та інші) та послуги вузькопрофільних фахівців. Ці медичні послуги на 100% оплатить Національна служба здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали