11 Грудня 2018
Новини

Юлію Вусенко не включили до «бюджетної» комісії міськради

Юлію Вусенко не включили до «бюджетної» комісії міськради

Депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко ось уже другу сесію поспіль просить своїх колег, аби ті голосуванням надали їй дозвіл на роботу у одній із постійних комісій у міськраді.

За її словами, через судову тяганину,  вона рік не могла брати участі у роботі жодної з постійних комісій.  Тому, нині вона просить, аби депутати включили її до складу «Постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів».

Проте, депутат Євген Ткачук вніс на розгляд сесії пропозицію, включити Вусенко до «комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту».

«Я часто робив Юлії Василівні зауваження, що вона не входить до жодної комісії. Оскільки вона мама та за освітою юрист, пропоную, аби вона працювала по профілю. Думаю, члени комісії «законності» не відмовилися б від кваліфікованого юриста у своїй команді. Вона могла б підсилити цю комісію», - зазначив Євген Ткачук.

Депутат Павло Данильчук обурився тим, що обранці громади вибирають якісь дивні підходи в розподілі членів комісії. Тому він закликав виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта зібрати Погоджувальну раду, на якій обговорити питання роботи комісій.

Юлія Вусенко наголосила, що депутат повинен сам обирати в якій комісії він хоче працювати. Він має на це право. Змушувати його насильно працювати в тій чи іншій комісії – протизаконно.

«Це дійсно ваше право працювати в одній із комісії. Але є право депутатів підтримати чи не підтримати вашу пропозицію. Вони дуже довго вас просили працювати в комісії, але вже втомилися вас просити», - резюмував Пустовіт.

В результаті депутати не підтримали прохання Юлії Вусенко включити її до складу «бюджетної комісії», однак новообраному депутату від «Свободи» Андрію Білану дозволили працювати у комісії комунального майна та приватизації. Він, до слова, став головою цієї комісії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика
В тему