11 Грудня 2018
Новини

У Луцьку не виділили додаткових коштів на ремонт даху будинку на ЛПЗ

У Луцьку не виділили додаткових коштів на ремонт даху будинку на ЛПЗ

Попри те, що на засіданні минулої  сесії Луцької міської ради, обранці громади проголосували за спрямування 26-ти тисяч гривень на ремонт даху будинку на вулиці Грабовського, 9, сьогодні ж у сесійній залі знову ж розглядали проект рішення про виділення додаткових коштів на ремонт покрівлі будинку за цією адресою.

Відповідний проект рішення озвучила депутат міської ради Юлія Вусенко. За її словами, аби остаточно закрити питання із ремонтом покрівлі цього будинку, потрібно виділити ще 15 тисяч гривень.

«Одразу після минулої сесії я поспілкувалася із мешканцями цього будинку, з тими хто займається збором коштів на ремонт даху. Вони мені пояснили, що 26 тисяч – це гроші, які збираються з одного під'їзду, а не зі всього будинку. Аби відремонтувати дах повністю потрібна 41 тисяча гривень», - пояснила депутат та додала, що люди самотужки не можуть зібрати таку суму, бо в переважній більшості мешканці будинку  - пенсіонери та особи з інвалідністю.

Директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась підкреслив, що є спеціальна Програма капітального ремонту житлового фонду, у які зазначено, що міська рада може виділити не більше, не менше 50% від суми, необхідної на ремонт. 

«Перед тим, як виділяти додаткові гроші на ремонт даху, потрібно було внести зміни у Програму. Інша сторона медалі – ми зробили уже декільком під’їздам ремонт даху за умови співфінансування, а цьому – ми повністю зробимо за кошти міськради? Тоді на наступну сесію мешканці прийдуть до нас і будуть питати, чим вони гірші, аніж їхні сусіди? Якщо ви і проголосуєте за виділення коштів, я їх на ремонт цього даху будинку не дам. Я не піду на порушення законодавства»,  - наголосив посадовець.

Після тривалої дискусії, обранці громади вирішили не підтримувати цей проект рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка
В тему

Останні матеріали