10 Грудня 2018
Новини

Душогубець, якому дали два довічних, переживає через свою пенсію

Душогубець, якому дали два довічних, переживає через свою пенсію

Екс-міліціонера з Ангарська (місто в Східному Сибірі, Росія) Михайла Попкова визнали винним в скоєнні 60 злочинів і засудили до двох довічних ув'язнень в колонії особливого режиму.

Про це пишуть численні РосЗМІ.

Крім того, обласний суд Іркутська позбавив злочинця звання молодшого лейтенанта міліції.

Як пояснив журналістам старший держобвинувач прокуратури Іркутської області Олександр Шкінь, згідно з результатами психолого-психіатричної експертизи, мотивом скоєння злочинів для Попкова була гоміцідоманія, тобто патологічний потяг до вчинення вбивств. При цьому він був визнаний осудним.

Шкінь також зазначив, що Попков має намір оскаржити вирок у Верховному суді, оскільки позбавлення міліцейського звання позбавить його пенсії. Ухвалений раніше вирок за звинуваченням в 22 вбивствах звання його не позбавив, він отримував пенсію близько 24 тис. рублів в місяць.

Колишній міліціонер з Ангарська був затриманий у 2012 році. У січні 2015 року Іркутський обласний суд засудив його до довічного ув'язнення за 22 вбивства. Жертвами злочинця стали жінки у віці від 16 до 40 років. У березні 2017 року Попкову було пред'явлено звинувачення ще в 60 злочинах, по кожному з них він дав свідчення. Також він розповів про спроби вбивства, зґвалтованих ним жінок, а також у вбивстві колеги-міліціонери в 1999 році. У грудні СК передав справу до суду.

Попков називав себе «чистильником» і стверджував, що вбивав тільки «жінок, які ведуть розгульний спосіб життя».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії на концерті через тисняву загинули люди: понад 120 потерпілих (фото, відео) 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Світ
В тему