8 Грудня 2018
Новини

У Києві зі стріляниною затримали групу озброєних грабіжників (фото, відео)

У Києві зі стріляниною затримали групу озброєних грабіжників (фото, відео)

За повідомленням прес-служби поліції Києва, під час затримання зловмисників вони чинили збройний опір.

Також грабіжники наїхали на одного з представників правоохоронних органів, через що поліцейським довелося зброю.

У ході стрілянини був поранений один із злочинців.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко розповів, що затримані були «громадянами іншої держави, 1976, 1985 і 1989 років народження, з одеською реєстрацією проживання. Вони раніше судимі за аналогічні злочини, за які відбували покарання в місцях позбавлення волі. Четвертий спільник - уродженець Луганщини, який від січня в розшуку за розбій у Дніпропетровській області». В ході спецоперації луганчанину вдалося втекти.

Уточнюється, що грабіжники напали на киянина, поки він на машині рухався в заторі. Під час чергової зупинки троє чоловіків вибігли з Volkswagen, який рухався позаду, і, погрожуючи, відібрали сумку. Вони повернулися в авто, розвернулися  через подвійну суцільну смугу та зникли.

За словами потерпілого, в його рюкзаку були $15 тисяч і документи. Момент пограбування зареєстрували камери спостереження, за допомогою яких правоохоронці встановили місцезнаходження зловмисників.

«Зловмисники пересувалися різними автомобілями. З місця скоєння останнього злочину тікали автомобілем Volkswagen. Затримували їх у будинку, де вони ховалися. Двох спільників, які погрожували застосувати гранату, зупинили, як тільки вони спробували зайти в приміщення. Водій і луганчанин теж намагалися втекти автомобілем і чинили збройний опір. Правопорушники скоїли наїзд на поліцейського, в результаті чого було прийнято рішення застосувати табельну зброю. При затриманні автовласник отримав вогнепальне поранення стегна», - зазначив Андрій Крищенко.

злочинці в києві

Під час обшуку в квартирі та салоні Volkswagen правоохоронці виявили гранату Ф-1 із запалом, патрони калібру 9 і 7,62 мм, пістолет Форт-12 із патронами, номер якого стертий, пістолет Макарова з патронами, викрадений в Одесі у 2017 році з авто, а також балаклави, в'язані рукавички, документи, мобільні телефони, кілька комплектів державних номерів і пристрій для штучного створення радіо і GSM-перешкод.

Поліцейські встановили причетність затриманих до чотирьох злочинів у Києві й одного в Одесі. Шляхом розбиття скла вони проникали в салони іномарок і забирали гроші та цінні речі.

злочинці в києві зі стріляниною

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за статтями 186 (Грабіж), 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна, київ, Відео
В тему