8 Грудня 2018
Новини

У Луцьку відзначили людей, завдяки яким «українці виборюють Незалежність»

У Луцьку відзначили людей, завдяки яким «українці виборюють Незалежність»

У Палаці культури міста Луцька відбувся благодійний концерт з нагоди Дня волонтера, який відзначали 5 грудня.

Урочистості розпочали із вшанування пам'яті загиблих військовослужбовців, котрі поклали своє життя за Україну.

Ведучий святкового концерту Сергій Скулинець зазначив, що у цей день вітають тих, хто своєю добровільною, самовідданою працею роблять країну сильнішою.

«Волонтери – це люди з добрими і чуйними серцями, які не проходять крізь чужу біду. Люди, які роблять свій внесок у захист України. Особливо важко переоцінити роль волонтерської діяльності в час, коли на нашу землю прийшла війна. Велика вдячність тим, хто присвячує своє життя індивідуальним та колективним акціям, хто виявляє щире бажання допомогти іншим, не чекаючи подяк та винагород», - наголосив він.

Сергій Скулинець додав, що кожен охочий міг долучитися до збору коштів для потреб військовослужбовців, придбавши товари, котрі знаходилися на розкладці у фойє Палацу культури: вироби із бісеру, магніти на холодильники, канцелярію, ляльки-мотанки, брелоки із патріотичною символікою, ялинкові прикраси та багато іншого. А також у холі закладу були скриньки для збору коштів на потреби учасників ОСС.

Привітала волонтерів  та вручила їм нагороди депутат Верховної Ради України Ірина Костанкевич.

«Ми зібралися сьогодні щоб поговорити про дуже головне і важливе в нашому суспільному житті, в житті нашої України, яка перебуває в стані війни. Ми є світками того, як народилася потужна і велика сила – наші українські волонтери. Можливо, ми до кінця не усвідомлюємо, що завдяки цим людям, наша війна є успішною – ми виборюємо свою незалежність. Ми виборюємо свою територіальну цільність, свій суверенітет», - підкреслила нардеп.

Та додала, що «якби не наші волонтери, які виборють суверенітет практично із перших днів війни, важко уявити, що б було б із нашою державою».

«Я свідок того, як це відбувалося. І напевно, будуть ті історики, які напишуть історію сучасної України через призму волонтерського руху, тому що тоді наші владці, які відповідальні за державність України, не проявили  достатньої волі політичної, достатніх організаційних здібностей, тих багатьох якостей, які треба було виявити у час війни, саме наші волонтери допомогли в консолідації, в об'єднанні, в змужнінні нашого суспільства. Наші волонтери, не дивлячись ні на що проявляють свою людяність, героїзм, сердечність і верховіття духу, яких бракує у нашому суспільному житті», - зауважила народний депутат.

Із привітальним словом виступив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Дуже приємно бути тут і бачити стільки знайомих облич, справжніх друзів. Так сталося, що волонтери вписали себе «золотими літерами в історію нашої країни. Тому, що коли нашій країні було важко, державна верхівка виявилася бути неспроможною вирішити проблеми з багатьох причин, саме волонтери на своїх плечах здійснювали саме необхідне забезпечення, тим, що потрібно було для наших бійців, котрі боронили наші кордони від агресора. Саме волонтери піднімали бойовий дух, тому що коли воїни відчувають те, що про нього дбають,, коли приїжджають надати йому допомогу , він відчуває себе зовсім по-іншому. Він несе свій військовий обов’язок зовсім інакше, бо він відчуває це тепло, цю підтримку це сприяння», - сказав посадовець.

Під час заходу луцьких волонтерів нагородили державними відзнаками за волонтерську діяльність. А також усім присутнім влаштували концерт за участі народних та заслужених артистів України Василя Чепелюка, дуету «Душа Волині», Сергія Скулинця та інших.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему