7 Грудня 2018
Новини

Наталія Варлей відкрила правду про Леоніда Гайдая

Наталія Варлей відкрила правду про Леоніда Гайдая

Одна з найкращих комедій минулого століття «Кавказької полонянки» вийшла на екрани ще в 1967 році. Але лише недавно актриса Наталія Варлей, яка виконала одну з головних ролей, поділилася спогадами про неприємні моменти, які сталися під час зйомок фільму.

Так, нещодавно у світ вийшла автобіографія актриси під назвою «Канатоходка», де актриса розповіла про взаємини з Гайдаєм, передає StarHit.

Стало відомо, що під час зйомок «Кавказької полонянки» сталася неприємна історія. Після святкування дня народження Олександра Дем'яненко, який виконав у фільмі роль сором'язливого студента Шурика, Леонід Гайдай запропонував провести Варлей до готелю. Режисер не став заходити до себе в номер, де жив з дружиною Ніною Гребешковою, а пішов слідом за Наталею і намагався закрити за собою двері, однак актриса чемно попросила його не робити цього.

«І тут в коридорі пролунав гучний звук квапливих кроків, і в дверях зупинилася Ніна Павлівна. Я від збентеження не знайшла нічого розумнішого, ніж заявити: «Ми говоримо про роботу!». Ніна Павлівна мовчки вийшла. Хлопнули дверцята сусіднього номера. Леонід Іович піднявся з крісла і пішов до виходу, я рушила, щоб закрити за ним двері. Але Гайдай несподівано сам закрив її зсередини, повернувся і спробував мене поцілувати», – розповіла Варлей в своїй книзі.

Незважаючи на старання Гайдая, поцілунку між ним і Наталею не вийшло – актриса відштовхнула його, виставила за двері і закрилася в номері. Наступного дня робота над фільмом тривала, як ні в чому не бувало. Однак незабаром Гайдай повідомив Наталії, що вона не буде озвучувати свою героїню, на що актриса розплакалася, адже раніше претензій до її голосу ні у кого з знімальної групи не виникало. Режисер почав її втішати, пояснюючи своє рішення тим, що дуже часто початківців артисток озвучують більш досвідчені. В результаті протягом практичного всього фільму героїня Варлей говорить голосом Надії Румянцевої. Сама Наталя озвучила всього лише кілька реплік. Незважаючи на всі інциденти, Наталя Варлей з усіма змогла залишитися в теплих дружніх відносинах.

Незадовго до смерті Гайдай називав її улюбленою актрисою, а одного разу він зізнався їй у своїй помилці. «Ти знаєш, я до сих пір не можу собі пробачити того, що озвучив тебе Надею! Я пам'ятаю, як ти плакала. Надя – блискуча актриса, але вона пробувала скопіювати твої інтонації, і все одно чути, що це – Надя, хоч і молода, але все-таки старша за тебе на 10 років. Це не мало сенсу. Наташа! Ти прости мене!», – картав себе режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна знімає фільм, який вразить Голлівуд (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ
В тему