7 Грудня 2018
Новини

Через низькі зарплати із дошкільних закладів звільняються працівники, - депутат Луцькради

Через низькі зарплати із дошкільних закладів звільняються працівники, - депутат Луцькради

Депутат Луцької міської ради Тарас Шляхтич розповів, що йому стало відомо, що працівники луцьких дитячих садочків отримують мізерні заробітні плати.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

За його словами, він здивований, що заробітна плата працівника дошкільного закладу становить від 4 до 5 тисяч гривень. Його слова підтвердила і начальник освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Тарас Шляхтич зазначив, що педагогам не платять  жодних премій. На що начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова пояснила, що перед святами працівникам шкіл та дошкільних закладів видадуть премію у розмірі 30% від окладу. Відтак, у кого заробітна плата становить  4 тисячі гривень,  додатково отримають по 1200 гривень премії.

Тарас Шляхтич зауважив, що це мізерні кошти і завдяки зайвій тисячі «ми не зможемо втримати людей на посадах».

«Якщо їм не платити премії, якщо не збільшувати їх розмір, то прийде той час, коли вже не буде ні чим втримувати, ні кого втримувати», - наголосив депутат.

Тож він запропонував передбачити на премії педагогам більшу суму грошей,  щоб вчителі отримали хоча б по 3 тисячі гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка
В тему

Останні матеріали