6 Грудня 2018
Новини

Філарет не хоче бути главою Єдиної помісної церкви

Філарет не хоче бути  главою Єдиної помісної церкви

За повідомленням Андрія Ковальова, релігієзнавця та речника спікера Верховної Ради, настоятель УПЦ Київського патріархату Філарет не висуватиме свою кандидатуру на виборах під час  на Об'єднавчого собору на пост предстоятеля Єдиної помісної церкви.

«Під час Об’єднавчого собору, на мою думку, оберуть предстоятеля, який буде невідомий ні для громадськості, ні для українського суспільства. Хоча, маю впевненість, що ця людина буде представником Київського патріархату. Адже на Соборі єпископів КП буде більшість», – заявив Ковальов.

При цьому релігієзнавець впевнений, що людина, яка очолить в майбутньому помісну церкву, буде у будь-якому разі  «відомим у середовищі єпископату єпископом, що користуватиметься авторитетом».

Щодо того, чому Філарет не хоче балотуватись на посаду предстоятеля, то в першу чергу роль грає його вік. «Наступного року настоятеля виповниться 90 років. І наскільки мені відомо, патріарх проявив мудрість під час  переговорів із Константинополем, заявивши, що варто поступитися  і молодому предстоятелю... Як на мене, то це інакше як правильним і символічним знаком в контексті створення нової церкви, вважати не можна», – зазначив Ковальов.

Нагадуємо, що 41 архієрей УПЦ КП мають всі шанси обратися на посаду предстоятеля Єдиної церкви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему