3 Грудня 2018
Новини

В Грузії мітингували проти новоспеченої президентки: підозрюють, що путінська маріонетка

В Грузії мітингували проти новоспеченої президентки: підозрюють, що путінська маріонетка

Напередодні в Грузії на центральну площу країни в Тбілісі на поклик опозиційної політсили «Сила в єдності» вийшли тисячі людей протестувати проти результатів президентських виборів. Про це пише видання inforesist.org.

Нагадаємо, за офіційними даними у президентській гонці у Сакартвело, як називають свою країну самі грузини, з великим відривом від найближчого конкурента – опозиціонера Григола Вашадзе – перемогу здобула жінка – Саоме Зурабішвілі отримала підтримку 59,52% виборців. За Вашадзе віддали голоси 40,48% співгромадян.

Та поразки опозиційний політик визнавати не збирається і вивів на акцію протесту своїх прихильників під лозунгом «У Грузії нема президента». Він вимагає проведення дотермінових парламентських виборів.

Під час сьогоднішнього мітингу на площі Шота Руставелі оратори заявляли про фальсифікації, підкуп і порушеннях на минулих виборах. Вони вимагають розслідувати всі випадки спотворення народного волевиявлення спеціальною групою, до складу якої увійшли би члени опозиції. Також опозиція підозрює, що Зурабішвілі, прийшовши до влади, почне провадити проросійську політику, зокрема, що вона готова визнати відторгнення від Грузії Абхазії та Південної Осетії.

Виступаючи перед натовпом, Вашадзе заявив, що опозиція у суді добиватиметься анулювання результату виборів. Головний грузинський опозиціонер  поставив владі вимогу задовольнити вимоги протестувальників до конкретної дати – 16 грудня.

Також у спосіб телемосту до протестувальників звернувся екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, який підтримує Вашадзе. Він теж закликав чинних владців до проведення позачергових парламентських виборів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ
В тему

Останні матеріали