3 Грудня 2018
Новини

Міноборони перевіряє резерви: масштабні збори військовозобов’язаних і резервістів

Міноборони перевіряє резерви: масштабні збори військовозобов’язаних і резервістів

З понеділка, 3 грудня, в рамках заходів воєнного режиму Збройні сили України розпочали збори резерву першої черги. Проведення «циклу масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними» Управління зв’язків із громадськістю Збройних сил України анонсувало ще 1 грудня на сторінці відомства у «Фейсбуку».

Збори проводяться Головним управлінням підготовки Збройних сил України «для підвищення рівня готовності військ до застосування за призначенням у разі відкритої агресії». Зокрема, відсьогодні упродовж 10 діб відбуватимуться бригадні тактичні навчання на військових полігонах на Херсонщині та Запоріжжі. Тоді як збори в складі навчальних центрів триватимуть 20 діб.

Як запевняють у Генштабі, в «учебках» до напливу резерву підготувалися: провели додаткові заходи зі створення відповідних побутових умов для розміщення військовозобов’язаних та забезпечення їх якісної підготовки».

За інформацією ЗСУ, окрім військовозобов??’язаних і резервістів, у рамках військового стажування, будуть залучені і курсанти військових вишів для виконання обов’язків на посадах командирів та інструкторів навчальних взводів.

Усі перелічені заходи у Міноборони запланували закінчити так, щоб дати можливість задіяним військовозобов’язаним і резервістам повернутись у домівки напередодні католицького Різдва 25 грудня.

Водночас у Міноборони запевняють, що мобілізація, тінь якої нависла над Україною після Керченського інциденту і запровадження воєнного стану, проводитиметься «тільки в разі відкритої агресії, але в такому випадку в Збройні сили України будуть призиватися не лише ті особи, які перебувають на зборах, а й усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування ЗСУ».

Нагадаємо, з 26 листопада в десяти регіонах України на 30 діб уведено військовий стан. Особливий режим поширився на області, розташовані вздовж  кордону із Росією та невизнаним Придністров’ям, а також уздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. Підштовхнула кервіництво держави до такого кроку збройна провокація росіян у Керченській протоці, коли військові РФ атакували два катери і один буксир ВМС України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему