11 Січня 2019
Новини

У мами двох дітей з Нововолинська рак четвертої стадії

У мами двох дітей з Нововолинська рак четвертої стадії

34-річна мешканка Нововолинська  Тетяні Куценко, мама  двох дітей, вдруге бореться за своє життя. Адже п’ять років тому хвороба  відступила, проте згодом жінка дізналася, що  у неї рак молочної залози спровокував метастази  у легенях і печінці. Медики діагностували четверту стадію онкозахворювання.

Аби боротися за життя, Тетяні приписали препарат «Ібранс», на якій щомісяця їй потрібно витрачати  43 тисячі гривень. Загалом жінці доведеться пройти 16 курсів цього препарату. Нескладно порахувати, що мамі двох дітей доведеться витратити на свій порятунок фантастичну суму - 688 тисяч гривень.

Зібрати  такі великі кошти  не під силу усій родині Тетяни. Тому вона звернулася  із проханням про допомогу.

«Мені залишилось зібрати  350 000 на «обов'язковий курс». Таблетки допомагають, вже нічого не болить, КТ показує постійну позитивну динаміку. Дуже хочу жити для своїх дівчаток. Дуже прошу! Будь ласка! Допоможіть!», - просить Тетяна.

тетяна куценко рак

Рак не чекає, але перш за все взнайте про всі методи лікування

Просить допомоги для своєї доньки і мати Тетяни, Людмила Цимбалюк. Свою розповідь про митарства, біль, відчай та надію вона розмістила на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Дуже боляче і тяжко про це розповідати. Але про лікування онкохворих в Україні треба говорити, щоб знали всі її громадяни.

П'ять років тому донька пройшла лікування раку молочної залози (операція, хіміотерапія, променева терапія). В цьому році пішли метастази в печінку і легені. Шок! Мозок відмовляється це сприймати. Хоча знали, що може таке бути. Роздумувати нема часу.

В онкодиспансері призначають хіміотерапію. В лікаря – «протокол». І вибора нема. Про нові методи лікування ні слова. Всі гроші, які мали на «чорний день» закінчуються на етапі КТ, аналіз на мутацію(роблять в Америці) і т.д.

Взнаєм про проведення клінічних випробувань в Дніпрі. Звертаємся. Відмова: «Почали «хімію», продовжуйте. Нам ви вже не підходите». Задихаємось від образи, тому що результати в них хороші, а нас не беруть.

Дякуючи інтернету, взнаєм про сучасний препарат таргетної дії (діє виключно на злоякісні клітини ) – «Ібранс», ефективність якого доведена. Звертаємось в Інститут Раку в Києві.

Там підтверджують, що дійсно препарат ідеально підходить для даного типу раку. Призначають. Але перейти на нього зразу також вже не можна. Треба пройти хіміотерапію шість курсів, якщо почали.

Зараз донька перейшла вже на «Ібранс». Але «хімія» зробила свою справу. Тетяна Вся набрякла, в висипах, ночами не спить. Страждання і болі неймовірні. А ще ж в неї двоє діток. Не дай Бог нікому це знати чи  навіть бачити. А могло б бути все по іншому, якби лікар був зацікавлений у сучасному лікуванні.

Кажу це для того, щоб люди, яких не дай Бог торкнеться така біда, знали, що рак не чекає, але перш за все обдумуйте і взнайте про всі методи лікування. Тоді приймайте рішення.

Весь цей час нам допомагали небайдужі люди. За що ми їм дуже вдячні. Надіємося, що ви нас не покинете на півдорозі, допоможете довести лікування до хорошого результату. Нам ваша допомога дуже необхідна», - розповіла мама онкохворої волинянки.

онкохвора тетяна куценко

Ліки в польських аптеках коштували в 10(!) разів дешевше

Користувачі соціальної мережи поділилися у коментарях інформацією та власним досвідом боротьби з раком.

Так, Lyudmyla Salyuk, зауважила:  «Я читала, що цей препарат в Італії видають хворим безкоштовно, символічна ціна 1 євро... Яка не справедливість...серце крається...Дай Боже Вам одужати!».

А Алла Андрейців запитала в Людмили, чи то має вона знайомих за кордоном: «Ми так батькові ліки в Польщі діставали. Теж онкологія. Знайшли знайомих, брали рецепт в нашого лікаря, пересилали в Польщу, знайомі йшли з тим рецептом до свого лікаря (тепер наші рецепти беруть в польських аптеках без проблем і в мережі є повно людей, які їх привозять за символічну доплату) . На його основі, польський лікар виписував на ті ліки безкоштовний рецепт. Та навіть за гроші потрібні ліки в польських аптеках коштували в 10(!) разів дешевше, ніж у нас. Причому в Угорщині, де вони виготовлялись, вартість така як в Україні. Тому шукайте різні варіанти в різних країнах - світ тісний».

тетяна куценко рак 4 стадії

Нашій державі не потрібні такі онкохворі, яких потрібно «тягнути»

Натомість сама Тетяна не розуміє, чому  лікарі не дають можливості пацієнтам все обдумати і розпочати лікування з клінічних досліджень: «Не можу ще відійти ні фізично, ні психологічно від хімії. Я так втомилася з проблемами з травленням, опухлістю і частим стоматитом. Це все наслідки хімій...

Якби була можливість одразу розпочати лікування «Ібрансом», я б ніколи не розпочала хіміотерапію. Чому? Чому лікарі не дають можливості пацієнтам все обдумати і розпочати лікування з клінічних досліджень, які я б могла розпочати, якби мене про це одразу повідомили і не розпочали терміново хіміотерапію. 

З «Ібрансом» також та сама історія, розпочати лікування ним було б ідеально...Багато онкохворих людей може жити завдяки сучасним таргетним препаратами, але вони навіть не знають інколи «що це таке»...

На жаль, нашій державі не потрібні такі онкохворі, яких потрібно «тягнути»...А є такі онкохворі, які через страх відмовляються від лікування взагалі, бо нема психологів і потрібної підтримки для налаштування боротьби з раком.

Однак рак-це не та хвороба, яка чекає....Отже, я вірю все-таки, що Бог мені допоможе і вірю в подальшу свою позитивну динаміку.

Наступний результат КТ в кінці грудня.

Я дуже надіюсь, Новий 2019 рік розпочнеться для мене і моєї родини з «гарних новин». І цим всім я завдячую Вам - усім небайдужим до моєї долі Людям! Бережи Вас Господь! Дякую ще раз за все, все, все...».

Картка ПриватБанку:

4149 4991 1968 3579 Куценко Тетяна Валеріївна

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему