1 Грудня 2018
Новини

Помер Джордж Буш-старший, 41-й президент США

Помер Джордж Буш-старший, 41-й президент США

На 95-му році життя, від серцевої недостатності, помер Джордж Буш-старший, 41-й американський президент, дипломат, конгресмен, директор Центральної розвідки.

Останні шість років свого життя Буш-старший пересувався на інвалідному візку через те, що страждав хворобою Паркінсона. Неодноразово колишній президент перебував у лікарні. Востаннє, у квітні цього року, його госпіталізували із зараженням крові, після того, як померла його дружина.  

Буш,  є батьком Джорджа Уокера Буша, 43-го президента США, та Джеба Буша, екс-губернатора Флориди.

Так, Джордж Буш-старший став президентом Америки  у 1989-1993 роках- 41-й президент США, а в 1981-1989 роках він був 43-й віце-президент ом США, услід  за Рональдом Рейганом.

Що Джордж-старший думав про Росію та Україну

Своєю найголовнішою поразкою, катастрофою Джордж-старший вважав розвал СРСР.

«Знаєте, чому росіяни ніколи не залишать у спокої українців? Тому що приріст населення в Україні набагато більший, ніж у Росії. Росії потрібні були українці у минулих війнах, щоб було кого під німецькі танки кидати з гранатами. Але після появи у них ядерної зброї і ракет вони зрозуміли, що така кількість «голодних ротів» їм непотрібна. Росіяни прагнуть ,аби українці працювали на них, як в Америці  на нас працюють мексиканці», -  говорив тоді Джордж Буш-старший.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ
В тему