28 Листопада 2018
Новини

Лучани віддали останню шану військовому, котрий загинув на Сході

Лучани віддали останню шану військовому, котрий загинув на Сході

Сотні людей зібралися на Театральному майдані, аби провести в останню дорогу загиблого у російсько-українській війні військовослужбовця 14-ї ОМБР лучанина Віктора Лахая.

Боєць був поранений та помер у результаті обстрілу взводного опорного пункту вночі 26 листопада в селі Катеринівка Попаснянського району Луганської області.

Відспівали Героя у Свято-Троїцькому соборі. Потому на Театральному майдані відбулася громадянська панахида.

«Російсько-українська війна принесла багато горя Україні. Вона примусила нас дивитися на життя, політику зовсім іншими очима. Але, на жаль, цей урок, який ми отримали  - дуже болючий. Він несе жертви. Сьогодні ми хочемо відати останню шану нашому земляку, сильному, мужньому, справжньому чоловікові, воїну, солдату», - зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Загиблий народився у селі Велика Глуша, на Любешівщині. Навчався та працював у Луцьку розповсюджувачем преси.

Головний редактор газети «Вісник + К» Євген Хотимчук розповів, що особисто знав Віктора Лахая і йому не віриться, що сьогодні він бачить його в останнє.

«Ніхто не знав, що виявляється це людина з величезною душею. Коли він дізнався, що його товариша везуть в лікарню, то першу свою зарплату, яку заробив, віддав йому: скочив у швидку і кинув. Сам залишився без грошей. Ходив пішки, бо навіть на маршрутку не мав. Коли його друга виселяли із хати, яка була закладена у кредит, Вітя взяв свої останні заощадження і віддав тому товаришу, щоб не викинули з хати його. Коли була Помаранчева Революція та Майдан він один із перших був там. Він пішов справді захищати вашу волю і свободу», - поділився спогадами про загиблого журналіст та письменник та висловив найщиріші слова співчуття родині та близьким військовослужбовця.

Євген Хотичук зауважив, що на Волині уже загинуло 170 хлопців, в Луцьку – 40 бійців знайшли свій останній спочинок на кладовищі у селі Гаразджа. Тож, аби вшанувати пам'ять солдатів готується книжка спогадів про простих хлопців, які стали справжніми Героями.

Після громадянської панахиди відбулася піша хода від Театрального майдану до Гімназії № 4 імені Модеста Левицького. Поховали Віктора Лахая на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Відео
В тему